"В Україні нічого не змінить": Фіцо грубо насварив словаків, які зібрали €4 млн для ЗСУ

29 квітня 2024, 20:17
664
Роберт Фіцо в грубій формі прокоментував збір словаками коштів для допомоги Збройним Силам України.
Роберт Фіцо, ЗСУ
Роберт Фіцо грубо висловився про ініціативу збору коштів для ЗСУ / Колаж: Главред, фото: Вікіпедія, 14 окрема механізована бригада імені князя Романа Великого, pixabay.com

Відомий своєю проросійською позицією прем'єр Словаччини Роберт Фіцо в грубій формі прокоментував збір словаками коштів для допомоги Збройним силам України.

Як пише видання Denik N, відповідаючи на запитання про те, що громадяни Словаччини за своєю ініціативою вже зібрали 4 млн євро на боєприпаси для України, скандальний політик вжив фразу prd do Stromovky ("виділення газів у Стромовці" - аналогом може слугувати вираз "крапля в морі").

Він зазначив, що ніщо не заважає словакам збирати внески, але додав, що Сполучені Штати схвалили 60 мільярдів доларів допомоги Україні, Євросоюз також схвалив десятки мільярдів євро.

відео дня

"В Україні нічого не зміниться, і через рік-два буде те саме. Всі гроші будуть витрачені, можливо частину вкрадуть, але в Україні нічого не зміниться, і ми будемо там, де є", - нахабно заявив проросійський політик.

Позиція Словаччини - скандальні заяви Фіцо

Нагадаємо, проросійський прем'єр-міністр Словаччини категорично проти членства України в НАТО і заявив, що використає своє право вето, щоб запобігти цьому. Він стверджує, що вступ України до НАТО нібито може спровокувати Третю світову війну.

Також Фіцо заявив, що Словаччина підтримує євроінтеграцію України і надасть допомогу у сфері розмінування територій. Він також зазначив, що Братислава готова до співпраці в гуманітарній і цивільній сферах, а також у сфері оборони.

Як раніше повідомляв Главред, словацький прем'єр вважає, що війна Росії проти України почалася в 2014 році через "розгул українських неонацистів". Він гостро засуджував допомогу США і ЄС Україні, вважаючи, що це лише зміцнює позиції Росії. Крім цього, прем'єр Словаччини закликає до мирного вирішення війни і вважає, що перемогти Росію у звичайній війні неможливо.

Хто такий Роберт Фіцо

Роберт Фіцо (словац. Robert Fico; нар. 15 вересня 1964, Топольчани, Чехословаччина) — словацький проросійський політик, популіст, член Національної ради Словацької Республіки. Четвертий раз обіймає посаду Прем'єр-міністра Словаччини, голова лівої політичної партії "Курс — соціальна демократія", пише Вікіпедія.

У своїй попередній політичній кар'єрі Роберт Фіцо був членом Комуністичної партії Чехословаччини і Партії демократичних лівих.

Партія Фіцо "Курс — соціальна демократія" набрала найбільше голосів на парламентських виборах 2023 року з 22,95 % голосів і отримала 42 місця. Фіцо пообіцяв повністю припинити надсилання військової допомоги Україні в російсько-українській війні та почати мирні переговори.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти