Для всіх наших дорогих та шановних читачів, які з великою відповідальністю ставляться до своїх платіжок за комуналкою, є дуже важлива інформація. Справа в тому, що мешканці української столиці, які зовсім не поспішають погашати свої заборгованості за водопостачання та водовідведення, вже попередили про відключення послуг.

Важливо розуміти той факт, що якщо в столиці вже почали надходити споживачам попередження, то такі повідомлення можуть незабаром отримати і мешканці інших українських областей.

Про це стало відомо завдяки повідомленню на офіційному сайті підприємства "Київводоканал".

"Київводоканал", фото Нацполіції
"Київводоканал", фото Нацполіції

У комунальному підприємстві повідомили, що протягом останніх тижнів фахівці здійснили понад 200 виїздів для відключення. Після цього 90% боржників відразу сплатили повну суму заборгованості.

Популярні новини зараз
Рахунки за світло стануть меншими: хто зі споживачів зможе віддавати скромніші суми Потрібно бути готовим: Галущенко звернувся до українців Українцям знову заплатять 2200 гривень: шанс підготуватися до зими Батьків змусять заплатити: в Раді затвердили важливий проект
Показати ще

Тарифи на воду / фото: Pinterest
Тарифи на воду / фото: Pinterest

У Київводоканалі підкреслили, що їхні дії повністю відповідають законодавству України, адже наприкінці 2023 року Кабінет міністрів України скасував мораторій на припинення комунальних послуг за борги.

Споживачу-боржнику протягом місяця до відключення надходять попередження у тому, що можуть відключити послугу. Після закінчення цього терміну фахівці перекривають вентилі на введенні в квартиру.

Щоб відновити водопостачання, споживач повинен сплатити наявну заборгованість або укласти договір про реструктуризацію боргу.

Нагадаємо, не заощадіть, а ув'язніть у боргах: важливе попередження для власників лічильників води.

Раніше повідомлялося, що в гаманцях вітер гулятиме: експерти прогнозують масштабне зростання тарифів на комуналку.

Також, вода, світло та газ: що буде з тарифами в Україні з травня 2024 року.