Гречку, соняшникову олію та борошно купуватиме за новими цінами: скільки доведеться викласти

У великих торгових мережах встановили нові ціни деякі продукти "першої необхідності" . Скільки коштуватиме гречана крупа, соняшникова олія та борошно, показують дані моніторингу на порталі "Мінфін".

Чимало українців живуть у режимі тотальної економії, тому болісно сприймають коливання цін на основні продукти харчування. Супермаркети в черговий раз переписали цінники на гречці, соняшниковій олії та муці.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

До відключення краще не доводити: скільки водоканальників візьмуть за відновлення послуг

Популярні новини зараз
ТЦК витратить 10 мільйонів на перевезення військовозобов'язаних Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами Нові тарифи залишать без заощаджень: як зміняться платіжки за вивіз сміття Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати
Показати ще

Комунальники почали обмежувати доступ боржників до централізованої мережі водовідведення у багатоквартирних будинках. Скільки коштуватиме відновлення послуг, розповіли фахівці "Водоканал Конотоп".

Співробітники підприємства попереджають про початок проведення робіт із відключення споживачів, які нагромадили борги за послуги, надані водоканалом.

Жителям багатоквартирних будинків обмежуватимуть доступ до каналізації, якщо вони не підуть на зустріч і не виплатять борги або не укладуть договору про реструктуризацію заборгованості.

Відключення боржників. Фото: скрін youtube
Відключення боржників. Фото: скрін youtube

Заборона Кабміну "не завада": українські чоловіки можуть отримати паспорт за кордоном, але не всі

Уряд України ухвалив рішення, що регулює порядок оформлення закордонних паспортів та паспортів громадянина України для чоловіків призовного віку від 18 до 60 років.

Згідно з новими правилами, такі чоловіки зможуть отримувати ці документи виключно на території нашої держави. Однак запроваджено низку винятків для окремих категорій осіб.

Ці винятки стосуються осіб з інвалідністю, які супроводжують членів сім'ї з інвалідністю під час виїзду за межі України, батьків або опікунів, які виховують дітей з інвалідністю, та людей, які потребують постійного догляду.

Гроші та паспорт України / фото
Гроші та паспорт України / фото: depositphotos

Час готуватися до зими: українцям пропонують збільшити тарифи на електроенергію

Володимир Омельченко, директор енергетичних програм Центру Разумкова, висловив свої думки щодо заходів, які необхідно здійснити для підготовки України до майбутнього опалювального сезону 2024-2025 років.

Омельченко зазначив, що одним із ключових кроків має стати поступове збільшення тарифів на електроенергію для побутових споживачів до рівня ринкових цін.

За його словами, цей процес має включати одночасне надання допомоги у вигляді субсидій найбільш уразливим людям, щоб зменшити їхні фінансові труднощі.

Лічильник електроенергії. Фото: скрін youtube
Лічильник електроенергії. Фото: скрін youtube

29 квітня починається найсуворіший тиждень перед Великоднем: що потрібно, а що заборонено робити у Великий понеділок

29 квітня настає Великий понеділок, який є початком Страсного тижня. Цей період присвячений спогаду останніх миттєвостей життя Спасителя, його смерті та поховання.

У перші три дні Страсного тижня церква готує віруючих до споглядання та співучасті у Хресних стражданнях Спасителя. У Великий понеділок прийнято згадувати старозавітного патріарха Йосипа Прекрасного, із заздрощів проданого братами до Єгипту, який утворив страждання Спасителя.

У цей день вшановується пам'ять святого мученика. Подібна до безплідної, засохлої смоковниці душа, не приносить плодів духовних — істинного покаяння, віри, молитви та добрих справ.

Великдень, скріншот: YouTube
Великдень, скріншот: YouTube