Щоб зрозуміти, чи людина хвора на парвовірус В19, потрібна точна діагностика, оскільки симптоми цієї хвороби можуть бути схожі на інші інфекції, як-от краснуха, корь, або вітрянка.

Парвовірус поширюється через повітря, коли хворий чхає або кашляє, тому важливо вчасно його виявити. Для підтвердження діагнозу роблять аналіз крові або слини, щоб перевірити наявність спеціальних білків – імуноглобулінів, які борються з вірусом.

Скрін, відео YouTube лабораторія
Скрін, відео YouTube лабораторія

Є два типи тестів: якісні, які показують чи є вірус в організмі, та кількісні, які вимірюють рівень імуноглобулінів. IgM з'являється під час гострої фази хвороби, а IgG свідчить про те, що людина вже перехворіла і має імунітет.

Характерною особливістю парвовірусу є особливі висипання, які можуть з'являтися та зникати. Вони стають більш помітними на сонці і можуть змінюватися в хвилеподібному ритмі. Якщо людина має болі в суглобах, важливо також виключити ревматоїдний артрит, що має схожі симптоми.

Популярні новини зараз
Російські військові прямо під час евакуації розстрілюють мирних жителів у Вовчанську На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю Нарахували 25 000 гривень пенсії, а платять копійки: чому деякі пенсіонери отримують менше, ніж їм належить Крутіший за Audi та BMW: український преміум кар Leleka підкорив серця автолюбителів
Показати ще

Таким чином, раннє та точне діагностування допомагає правильно лікувати хворобу та уникнути плутанини з іншими захворюваннями.

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, під Києвом виявили небезпечне захворювання: як розпізнати