Сьогодні, 29 квітня, російська окупаційна армія завдала по Одесі ракетного удару, вже відомо про багатьох паранених та двох загиблих. Одним з постраждалих від атаки став колишній народний депутат Сергій Ківалов.

«Ворог здійснив ракетний удар по Одесі. За попередньою інформацією, внаслідок російської атаки поранено вісім людей. Є пошкодження житлових будинків та цивільної інфраструктури. На місці працюють всі відповідні служби», — завив очільник Одеської ОВА Олег Кіпер.

Він звернувся до населення з проханням всіх оперативно реагувати на сигнали повітряної тривоги.

У соціальних мережах повідомляють, що через ворожу атаку, яку завдано, ймовірно, ракетою «Іскандер-М» з касетною бойовою частиною, сталося влучання у Палац студентів Національного університету «Одеська юридична академія», який населення називає «Замок Гаррі Поттера» через незвичайний тип будівлі.

За даними мері міста Геннадія Труханова, люди постраждали через падіння уламків, у потерпілих поранення різного ступеня тяжкості.

Трохи пізніше Кіпер додав, що внаслідок російської ракетної атаки загинуло двоє людей та собака. Серед травмованих — 12-річний хлопчик. Лікарі надають постраждалим всю необхідну допомогу.

Окрім цього, місцеві ЗМІ повідомляють, що уламкові поранення правого стегна отримав екс-нардеп Сергій Ківалов.

Його госпіталізували з венозною кровотечею до міської клінічної лікарні №10, звідти він виїхав до приватної клініки.

Нагадаємо, що 24 квітня російські окупанти завдали по Одесі ракетного удару, приліт стався по місцю зберігання виведеної з ладу автомобільної техніки в Одесі. Йшлося, що ворог намагається вишукувати об’єкти військової інфраструктури в тилу, проте обійшлося без жертв, військові ЗСУ на місці удару не перебували.

На думку українських військових, тоді атака могла обійтися Кремлю у майже 10 млн доларів. Через влучання стався збій у руху поїздів, було перервано електропостачання у частини жителів Одеси.

«Ворог намагається вишукувати об’єкти військової інфраструктури в тилу. Проте обійшлося без жертв, військові ЗСУ на місці удару не перебували. Ворог не шкодує дороговартісних боєприпасів. Цього разу атака могла обійтися йому у майже $10 млн», — розповіли військові.