В Україні все бачать! На що витрачають гроші українці за кордоном?

Принаймні, коли розраховуються карткою українського банку

Що побачили у Національному банку України?

З початком повномасштабного вторгнення частка особистих витрат українців за кордоном виросла майже вп’ятеро – до 1,219 млрд доларів. Тобто в березні 2022 року українці за кордоном витратили на особисті цілі більше мільярда доларів, - йдеться у матеріалі РБК.

Стабільне зростання витрат українців за кордоном спостерігалося до січня 2023 року і тримались на позначках приблизно від 1,8 до 2 млрд доларів на місяць.

 

Тенденція до зниження особистих витрат за кордоном розпочалася у березні-квітні 2023. Відтоді вони ледь перевищують 1 млрд доларів щомісяця.

 

На що українці витрачають гроші

Висновки про те, на що витрачають кошти українські біженці за кордоном, можна зробити зі статистики, наданої РБК-Україна комерційними банками.

За даними директора департаменту розробок інноваційних технологій ПУМБ Дениса Воробйова, ТОП-категорії витрат клієнтів банку, які тимчасово перебувають за кордоном, від початку війни практично не змінюються. Найчастіше витрачають на

  • продукти - 34% усіх клієнтів банку за кордоном оплачували цю категорію товарів
  • кафе та ресторани: 21% у 4 кварталі 2023-го
  • аптеки: 19%
  • А далі - одяг/взуття, АЗС (паливо та супутні товари), транспорт/готелі.

ТОП-3 країн, де найбільше транзакцій картками ПУМБ, - Польща, Німеччина та Чехія.

А от в Правекс Банку серед країн з найбільшою часткою закордонних операцій називають: Польщу, Німеччину, Іспанію, Ірландію, Нідерланди, Велику Британію, США та Італію.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень