Про це він розповів у програмі «Регіони у вогні» із Олексієм Буряченком.

«А хто буде наповнювати державний бюджет України? Хто буде працювати на економічному фронті? Хто буде інвестувати в український бізнес, розуміючи, що він не зможе навіть до кінця при сьогоднішніх правилах гри тримати весь виробничий процес? Тут є дуже багато питань. Чи ми маємо все спрямувати, щоб повертати українців з-за кордону, що зараз, відверто кажучи, мало вірогідно?», - міркує Олексій Буряченко.

На думку гостя програми, це питання комплексне, однозначного рішення немає, але українців з-за кордону повертати треба. Для цього, стверджує він, треба не втрачати зв'язок з цими людьми, тобто влаштовувати якісь навчання, акції, інформувати їх про події в Україні, бо ж російські пропагандистські канали набагато активніше присутні навіть у країнах Європи.

Отож, констатує економіст, найголовніше тут – не втрачати зв’язок, а також сприяти поверненню людей. Зокрема, пояснює він, передусім треба гарантувати безпеку в Україні, а також забезпечити людей житлом і роботою.

«Ситуація мінятиметься, коли ми перейдемо у режим відновлення. Тому що тоді, по-перше, це буде значно більший спектр можливих напрямів, де можна прикласти робочі руки. По-друге, думаю, що це будуть достатньо зокрема прибуткові проєкти, тому що це інвестори, це будуть зовсім інше гроші. По-третє, звичайно, це питання безпеки тоді вже буде зовсім інше. Тому от треба орієнтуватись на те, що у перспективі буде краще, але вже сьогодні намагатися сприяти, щоб люди поверталися», - пояснює Ярослав Жаліло.

Популярні новини зараз
Мобілізація з 18 травня: кого чекає посилена увага Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати Додадуть 500 гривень: пенсіонерам обіцяють надбавку у червні Батьків змусять заплатити: в Раді затвердили важливий проект
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Комаровський розповів, чим відрязняється наша медицина від європейської.

Також Знай.ua писав про те, що Біркадзе розповів, як республіканці ставляться до України.