Чи мають коти душу та, чи потрапляють вони у рай? Відповідь священника

Ви цього не знали

Власники домашніх тварин часто задумуються над тим, чи мають їхні улюбленці душу та, чи можуть вони потрапити після смерті у рай.

Відповіді на ці питання дає священник Андрій Максимович у You Tube.

- Якщо ми питаємо про душу, як щось безсмертне, що Господь вдихає в людину, то - ні, тварини її не мають. Але однак тварини мають іншу душу, про що каже Книга буття.

 

Ця душа є щось чуттєве - вони мають свій страх, почуття. Святий Тома Аквінський навчав, що душа тварин не може пережити смерть. Їхні душі тлінні, на відмінну від людських безсмертних душ, - пояснює священник.

 

Чи потрапляють тварини у рай?

 

- Чи будуть тварини поряд з нами у раю? Якщо чесно, то чіткої відповіді немає, але думки, які я знайшов, зводяться більше за, ніж проти.

 

Перш за все, Бог творить тварин у безсмертному світі, який був до гріхопадіння. Тобто, Господь задумував їх у вічності.

 

Звісно, гріх Адама і Єви впливає на все живе. Тому можливо, що Царстві Божому будуть також тварини, - каже священник.

При цьому він зазначає, чи будуть в раю саме домашні улюбленці - у нього відповіді нема.

- У мене ще один аргумент на користь тварин у Царстві Божому.

 

Апостол Павло каже, що створіння було підпорядковане суєті не добровільно, а через того, хто його підкорив у надії, що й саме створіння визволиться від рабства тління на свободу.

 

Це нам говорить, що після другого приходу Ісуса переміниться не тільки людина, але й усе живе і неживе, - зазначає Максимович.

 

Чи є у Біблії згадки про котів?

За словами Максимовича у Біблії немає жодної згадки про котів і на це може бути дві причини.

- Коти на той час в Палестині не були настільки домашніми тваринами. Ще одна причина - надмірне вшанування котів як богів у Єгипті.

 

Тому, відповідно, євреї могли уникати будь-якої згадки цих пухнастиків. Але інших тварин згадують багато, - пояснює священник.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень