StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Чому бурчить у животі навіть якщо не голодний: чим це небезпечно

30 квітня 2024, 02:02оновлено 30 квітня, 23:57
3023
Чому в кишечнику постійно вирує та як вирішити цю проблему - дізнайтесь у матеріалі Главреду.
Чому бурчить у животі навіть якщо не голодний: чим це небезпечно
Чому бурчить живіт / колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com, unsplash

Чому після кожного приймання їжі бурчить у животі та як цьому зарадити - Главред зібрав корисні поради. Відомий факт, що під час травлення в організмі утворюються гази - вони переміщуються тонкою кишкою, таким чином проштовхуються харчовою грудкою.

Вас також зацікавить матеріал: Про це знають одиниці: чому насправді небезпечно пити каву на голодний шлунок.

Чому постійно бурчить в животі

Живіт бурчить через різні причини, але всі вони пов'язані із процесом травлення. Лікарі пояснили, що бурчання спричиняє м'язова активність кишківника, це називають перистальтикою. У людини може бурчати живіт не тільки, коли вона голодна, але коли шлунок і кишківник повні. Швидкість і сила перистальтики збільшуються, коли у шлунку є їжа, тож активність процесів пришвидшується.

відео дня

Фахівці наголошують, якщо бурчання живота має сильний звук та супроводжується болем - це важливий сигнал, який не можна ігнорувати. Це може стати наслідком дуже серйозних хвороб та патологій. У таких випадках варто обов'язково звернутися до фахівця - лікаря-гастроентеролога. Якщо ваш стан різко погіршився і серед симптомів є такі: блювання, підвищена температура, помітне здуття живота, тоді негайно варто викликати швидку.

Що потрібно зробити, щоб живіт не бурчав

  • Зазвичай бурчання в животі нагадує про те, що людина просто голодна або має низький рівень цукру в крові. У такому випадку варто повноцінно поїсти, або хоча б перекусити.
  • Щоб уникати бурчання живота потрібно ретельно пережовувати їжу. Чим повільніше ви будете приймати їжу, тим краще організм буде сприяти кращому перетравленню.
  • Часто через стрес та хвилювання можуть виникнути бурчання в животі, а також навіть діарея. Якщо ви помічали, що у вас така проблема, то варто звернути увагу на різні способи, які можуть вас розслабити та знімуть стрес. Лікарі вважають, що у цьому можуть допомогти різні медитації, йога та прогулянки на свіжому повітрі.
  • Їжа, яка має підвищену кислотність та напої із кофеїном може викликати бурчанню у животі. Якщо така проблема існує, то варто обмежити вживання таких продуктів, щоб не викликати цей неприємний ефект у шлунку.
  • Якщо ви споживаєте продукти із великим вмістом цукру, то варто знати, що це може спричинити діарею, метеоризм і бурчання в шлунку. Такі ефекти може накликати вживання фруктози і навіть цукрові спирти, які є у підсолоджувачах без цукру.

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти