Олександр Слобоженко ім'я, яке донедавна навряд чи викликало б багато інтересу, якби не його "екстремальний" успіх. Усього 25 років, а він уже вважається мільйонером, бізнесменом, а також власником одного із найрозкішніших автопарків в Україні.

Але за цією блискучою ширмою грошей і слави ховаються ухиляння від податків, служби та загалом виконання боргу своїй країні.

Сторінка Олександра у Instagram / фото: скріншот
Сторінка Олександра у Instagram / фото: скріншот

Після того, як розслідувачі з'ясували, що його зняли з військового обліку, активність Слобоженка у соціальних мережах помітно скоротилася. Аналізуючи акаунти молодого мільйонера в соціальних мережах, журналісти виявили, що його життя сповнене розкішшю та пригод.

Публікації про дорогі автомобілі, годинники, подорожі, автоперегони та розваги з друзями стали частиною буденності. Слобоженко навіть не соромився розповідати про свої заробітки, які, за його словами, становлять десятки мільйонів гривень щомісяця.

Популярні новини зараз
Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю "Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам
Показати ще

Олександр Слобоженко / фото: Instagram
Олександр Слобоженко / фото: Instagram

Проте, що спричинило занепокоєння?

Справа в тому, що практично нічого з цього розкішного способу життя не належить самому Слобоженку. Офіційно у його власності знаходиться лише кілька скромних об'єктів, на зразок старого автомобіля та мотоцикла.

Все інше, будь то розкішні квартири або дорогі автомобілі , насправді належать його родичам – бабусі, мамі і т.д.

Олександр Слобоженко, хоч і є мільйонером, за офіційними даними володіє лише малою частиною свого автопарку. На його матір, Ірину Звір, зареєстровано кілька дорогих автомобілів, серед яких Mercedes Benz Maybach S580, BMW M3 та Ferrari SF90 Stradale.

Інша частина автомобілів із парку Слобоженка також оформлена на її ім'я. Крім цього, Ірина Звір володіє кількома квартирами в елітних житлових комплексах у центрі Києва.

Олександр Слобоженко. Фото Instagaram
Олександр Слобоженко. Фото Instagaram

Не менш цікавою є ситуація з 75-річною бабусею Олександра, Ніною Звір. Будучи пенсіонеркою та колишньою вчителькою праці, вона відкрила фірму ФОП і стала "власником" кількох квартир у київському хмарочосі "Taryan Towers".

За словами самого Олександра, купівля цих квартир коштувала йому 700 тис. доларів, що, власне, відповідає на запитання, хто там житиме.

Чому він не оформлює свої реальні активи на себе – очевидне питання, яке залишається без такої ж очевидної відповіді.

Які справи заводили на Слобоженка?

У червні 2020 року Національна поліція відкрила першу кримінальну справу за статтями про ухилення від сплати податків та про "легалізацію майна, отриманого злочинним чином". Тільки на той момент податківці нарахували, що Слобоженко заборгував держбюджету майже 54,8 млн. грн.

Після того, як влада почала цікавитися справами Олександра Слобоженка, він, схоже, вирішив зайнятися формальною стороною свого бізнесу.

Всього через кілька тижнів після початку розслідування, він реєструється як "фізособа-підприємець III групи", що означає, що його річний дохід має бути нижчим за 1167 мінімальних зарплат, тобто приблизно 8,3 мільйона гривень.

Однак, за його власними словами, його щомісячний дохід становить понад мільйон доларів, що явно перевищує цей ліміт. Ймовірно, він використовує ФОП лише частини своїх доходів.

Олександр Слобоженко / фото: скріншот Youtube
Олександр Слобоженко / фото: скріншот Youtube

Коли блогер залишав країну та яким чином?

Він не приховує своїх численних мандрівок за кордон. За останні два роки він 12 разів залишав територію України.

Вперше він виїхав 9 квітня 2022 року, коли ще не був визнаний непридатним до військової служби. Він стверджував, що його від'їзд був легальний, але не уточнив деталі.

За даними Укртрансбезпеки, його зареєстрували як волонтера, а Закарпатська обласна військова адміністрація внесла його до системи "Шлях".

Разом із ним поїхав Андрій Медяник. За півроку, у жовтні 2022 року, він повернувся до України і, за його словами, пройшов ВЛК, після чого його зняли з військового обліку.

З того часу він вільно подорожує за кордон без обмежень. За даними NGL.media, його останній від'їзд відбувся 28 березня цього року, і досі він не повернувся до України.

А ми нагадуємо, Олександр Слобоженко, діагностований як "непридатний", влаштовує шоу на курортах: "Клоун с*аний"