У ніч проти 30 квітня у тимчасово окупованому Криму було чути вибухи. Як відомо, окупанти перекривали Кримський міст. Ймовірно, саме там і є влучання. Трєвожно було у Гвардійському, Джанкої та Сімферополі.

«У Сімферополі чути вибухи, пишуть місцеві жителі. Кримський міст тим часом перекрили», — повідомив Telegram-канал Astra о 01:39 за мінським часом.

Згідно з інформацією, розповсюдженою Telegram-каналом Shot, сталися значні вибухи в області Сімферополя та Джанкоя. 

«За словами передплатників SHOT, перші вибухи пролунали приблизно о 1:25 ночі за мінським часом, всього було чути понад десять потужних хлопків», — йдеться у повідомленні.

Інші росЗМІ пишуть про атаку ракетами ATACMS, а прильоти були у місяцях, де у росіян розміщувалися комплекси ППО.

На зазначеному каналі було уточнено, що попередньо повідомлялося про загрозу ракет над Кримським півостровом. О 2:09 за місцевим часом рух через Кримський міст відновлено. Слід зазначити, що в Джанкої розташований аеродром окупантів, і там базується одна з бригад російської окупаційної армії.

Нещодавно військовий оглядач Денис Попович в ефірі телемарафону розповідав, що далекобійні ATACMS навряд чи зможуть повністю знищити незаконний Кримський міст, однак вивести його з ладу надовго — це під силу цій зброї.

«Зараз багато кажуть про те, скільки ракет треба для того, щоб його знищити. Я не готовий стверджувати, що там 10, 20, 30, 40 чи 50 ракет його знищать. Тут головне — просто завалити йому проліт для того, щоб його неможливо було відремонтувати в стислі терміни. Повністю його знищити, очевидно, неможливо, так, щоб просто він зник, залишилися лише опори. Можливо лише підірвати його послідовно по всій довжині», — сказав експерт.

Наразі росіяни не можуть посилити свої ППО в Криму. Нині йдеться про відновлення втраченої потужності. У той же час, Білий Дім підтвердив надходження військової допомоги і кацапам від цього менш весело, так як на т.о. Крим та іншу окуповану територію прилітатиме частіше.