Ухилянтів аж трясе: мобілізацією все не обмежиться



Що чекає на українців, які порушать закон

- джерело.


До набрання чинності закону про мобілізацію залишилося не так вже й довго, але тим українцям, які уникають обов’язкової явки до ТЦК і тим самим порушують правила військового обліку, варто готуватися до нових “драконівських” штрафів уже зараз, інформує “Стіна”.

Усім військовозобов’язаним українцям варто знати, що порушення правил військового обліку або закону про оборону, мобілізаційну підготовку та мобілізацію веде до адміністративної відповідальності, а в деяких випадках – навіть до обмежень в керуванні транспортними засобами.

Так, військовозобов’язаних громадян каратимуть за несвоєчасне оновлення даних у ТЦК, ігнорування повісток, зміну місця проживання, роботи чи навчання без повідомлення про це військкомату, відмову від проходження військово-лікарської комісії. Також штрафи можуть отримати роботодавці, на яких покладено обов’язки щодо ведення військового обліку своїх працівників.

Так, з 18 травня адміністративну відповідальність за порушення законодавства буде посилено таким чином:

За порушення правил військового обліку (ст. 210 КУпАП) – від 17 000 до 25 500 грн;
за порушення законодавства про мобілізацію під час особливого режиму – штраф буде від 34 000 до 51 000 грн;
за порушення правил посадовими особами підприємств, установ та організацій, відповідальних за ведення військового обліку – штраф у розмірі від 153 000 до 204 000 грн.
Посилення штрафів для ухилянтів і порушників правил військового обліку, згідно з очікуваннями влади, вводитися, щоб досягти наступних результатів:

Зниження кількості порушень правил воєнного обліку.
Підвищення рівня мобілізаційної готовності країни.
Скорочення термінів мобілізації у разі потреби.
Підвищення штрафів покликане посилити контроль за дотриманням правил військового обліку та мобілізації. У свою чергу, військовозобов’язані, резервісти та призовники повинні бути обізнані про свої обов’язки та відповідальність за їх порушення, а ТЦК мають належним чином інформувати громадян про нововведення у законодавстві.

Сообщение Ухилянтів аж трясе: мобілізацією все не обмежиться появились сначала на NEWS TiME.


Читайте також:


Залишити коментар: