Російські диверсанти продовжують свою діяльність на кордоні з Україною. Раніше найбільш активні ворожі групи спеціального призначення зафіксовувалися на Харківщині та Чернігівщині, проте ситуація зараз зазнала певних змін.

У прямому ефірі одного з каналів речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко пояснив, в яких регіонах найчастіше зафіксовуються диверсійно-розвідувальні групи, та які завдання вони намагаються виконати.

Речник ДПСУ відзначив, що окупанти продовжують диверсійні акції на кордонах з Чернігівською та Харківською областями. Проте, найбільш активним напрямком, де прикордонники реєструють спроби проникнення ворожих диверсійно-розвідувальних груп, залишається Сумщина.

Росіяни намагаються встановити місцеперебування Збройних сил, вогневі позиції та спостережні пункти, щоб подальше здійснення атак. Якщо диверсійно-розвідувальні групи розуміють, що мають достатньо сил та засобів, вони без зволікань нападають на українських військових.

«Протидія відбувається спільними діями і підрозділів Державної прикордонної служби, і Збройних Сил, і Національної гвардії, які також посилюють цей напрямок. Для того, щоб завчасно викривати спроби заходу ДРГ, завдавати по них удару, як зі стрілецької зброї, так і з більш потужного озброєння. Як мінімум, вибивати їх за лінію нашого державного кордону», – сказав Андрій Демченко.

Важко сказати, чому саме росіяни вибрали Сумську область для проведення диверсійних операцій. Можливо, окупантам складно уявити українську систему оборони, тому вони використовують диверсійно-розвідувальні групи для збору інформації.

Незважаючи на щоденні ворожі обстріли та диверсійну діяльність, Україна повинна продовжувати нарощувати оборонні можливості для своєчасного виявлення таких груп.