Ситуація на східному фронті загострилася, але контрольована Силами оборони України. Зокрема, наразі відбувається динамічна зміна ситуації.

Про це розповів речник оперативно-стратегічного угруповання військ «Хортиця», підполковник Назар Волошин.

«На східному фронті, в зоні відповідальності оперативно-стратегічного угруповання військ «Хортиця», найгарячішими напрямками є Авдіївський, Бахмутський та Новопавлівський напрямки. Ситуація на фронті загострилася, проте контрольована Силами оборони. Намагаючись захопити стратегічну ініціативу й прорвати лінію фронту, ворог зосередив свої основні зусилля на кількох напрямках, створивши певну перевагу в силах та засобах. Противник активно атакує по всій лінії фронту. На деяких напрямках росіяни мали тактичні успіхи, але відбувається динамічна зміна ситуації», — пояснив Волошин.

За словами речника оперативно-стратегічного угруповання військ «Хортиця», ЗСУ й підрозділи Сил оборони вживають усіх заходів, щоб вибити ворога з Очеретиного.

«На жаль, ворогу вдалося прорватися та закріпитися в Очеретиному. Частина, в який перебуває ворог, є під нашим вогневим контролем. ЗСУ й підрозділи Сил оборони вживають усіх заходів, щоб вибити ворога звідти. Наразі там тривають важкі бої, ситуація перебуває під контролем ЗСУ. Щоб прорвати оборону в тому напрямку, ворожа армія залучила до 4-х бригад. З нашого боку вживаються всі заходи для стабілізації ситуації, зокрема на Авдіївському напрямку та повернення контролю над селищем Очеретине. З цією метою були введені додаткові сили та засоби з резерву ЗСУ», — зауважив Волошин.

До того ж, російські окупанти, щоб взяти Часів Яр «у лещата», намагаються обійти місто околицями, а також ведуть активний вогонь з артилерії та мінометів. За словами речника Оперативно-стратегічного угруповання військ «Хортиця», в самому місті російської армії немає.

«На околицях були спроби і намагання ворога обійти Часів Яр біля селища Іванівське і Богданівка. Ворог має на меті таким чином «взяти в лещата» місто і обійти його по колу. Всі спроби і намагання ворога придушуються нашим підрозділами. Ворог відкидається на попередні позиції, де він намагався проводити штурми», — акцентував Волошин.

Крім того, за його словами, російська армія накриває місто щільним артилерійським та мінометним  вогнем.

«Лише за минулу добу було зафіксовано 170 ворожих мінометних та артилерійських обстрілів на цьому напрямку. Це, у порівнянні з попередньою добою, дещо менше. Проте, ворог не полишає спроб і продовжує штурмувати та здійснювати активний артилерійський та мінометний вплив на місто Часів Яр», — підкреслив Волошин.

Варто наголосити, що Силам оборони вдалося стабілізували ситуацію в районі Часового Яру на Бахмутському напрямку в Донецькій області, але в будь який-момент ситуація може змінитися.

Співзасновник DeepState Роман Погорілий повідомив, що російські окупанти намагаються використати будь-яку можливість, щоб просунутися в Часів Яр «в лоб, з флангів».

«Противник перегруповується, підтягує нові сили, постійно обстрілює місто з авіації. Штурмові групи РФ пробують десь насичуватися піхотою в районах, просуватися. Тобто така динаміка відбувається постійно. Але бійці, які тримають Часів Яр і нові бригади, які туди прибули, стабілізували ситуацію», — зауважив Погорілий.

Аналітик поінформував, що станом на зараз в цьому районі відбувається лише динаміка спроб прощупування.

«Ворог пробує десь вишукувати слабкі місця, насичувати особовим складом, підтягувати резерви. Тому в будь який-момент ситуація може змінитися, бо противник непередбачуваний як у застосуванні своїх сил, так і в просуванні», — додав він.