Війна стає все напруженішою і методи її припинення стать все дедалі привабливішими. Зараз шириться думка, що Володимира Путіна можна заставити підписати мир з Україною, після повноцінних двох років повномасштабної війни. Та є віртуозніший спосіб закінчити війну, для цього потрібно залучити Захід та ЗСУ.

Про це розповів експерт і журналіст Цві Зільвер.

«Його (Путіна-ред) будуть цікавити тільки умови. Він би й сам погодився на угоду, але ж тільки на тих умовах, які озвучував раніше. Що Україну залишити без армії, зброї та союзників. Але ж мова не про те», — зазначив журналіст.

Також він наголосив, що підписання такої угоди є досить дорогою річчю, як з матеріальної сторони, так і зі сторони людської, а саме втрат, які понесе Україна в такому випадку.

«Дешевше Україні давати більше зброї, ніж заставити щось підписати Путіна», — лаконічно відповів Цві Зільвер.

Також журналіст зазначив, що якщо думати логічно, то звісно, що можна заставити Путіна поставити підпис під угодою про мир, проте для цього на нього мають тиснути всі, в тому числі і Китай. Проте Китаю зовсім не вигідно це, адже з цієї війни він виносить для себе надзвичайно багато, як в матеріальному плані, так і зовнішньополітичному.

Також він зазначив, що зараз немає таких інструментів, якими можна натиснути на Володимира Путіна. Єдина можливість це самі ЗСУ, тобто мається на увазі, що чим більше зброї, тим ефективніші атаки і тим швидший процес підписання угоди після того як ЗСУ фактично оголосять мир на умовах України, вибивши ворога з власної землі. Схоже, в США це вже зрозуміли і найближчим часом на фронті очікуються важливі зміни для ЗСУ, адже новий пакет озброєння відкриє українським воїнам нові можливості для утримання оборони, ураження ворожих стратегічних об’єктів і навіть контратак.