Ветеран АТО Євген Дикий роз’яснив мав на увазі керівник ГУр Кирило Буданов, коли говорив про напруження наступних місяців на фронті.

Дикий в інтерв’ю одному з видань підкреслив, що не можна чекати полегшення у війні, а лише погіршення, яке триватиме, доки одна зі сторін «обвалиться».

«Важко буде і нам, і їм. Ні в якому разі не слід думати, що з якогось моменту стане легшати. Такого не буде.  Тут треба орієнтуватись на Другу світову війну, коли весь час ставало важче, важче, важче, а потім в якийсь момент одна зі сторін лавиною покотилась вниз, посипалась. Тобто не буде поступово полегшення, а буде тільки погіршення. До моменту, коли одна якась сторона «обвалиться».

За його словами, росіяни будуть продовжувати «кошмарити» Україну і вдосконалюватись у цьому.

«Ми зі свого боку маємо: перше — покращувати наш захист та друге — покращувати наші засоби їх «кошмарення». І вирішальним буде те, яке буде співвідношення», — сказав військовий.

За його переконанням, Україна може мати перевагу над Росією, оскільки остання має чимало слабких місць.

«Навіть ті перші успіхи, яких ми добились — трошечки «мінус» Чорноморський флот РФ, трошечки — чверть нафтопереробної промисловості РФ… А це тільки за останні місяці і в умовах, коли ще американської допомоги не було. Виключно своїми доморощеними методами. Насправді в них багато слабких місць. І той самий Буданов зі своєю командою над цими слабкими місцями дуже ретельно працюють», — прокоментував Дикий.

Він висловив своє бачення і щодо причин, чому керівник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов зазначив про «важкі часи» у травні-червні.

«Швидше за все він оцінював, виходячи з того, що в росіян мобілізація пішла швидше, ніж ми прогнозували. Перші хвилі нового поповнення, які, особисто я, прогнозував на липень-серпень, здається, що вони прийдуть раніше. Плюс у Буданова хороша інформація про російське виробництво. Я думаю, що ГУРівці оцінюють наскільки виросли темпи виробництва тих самих ракет російських, шахедів», — сказав військовий.

При цьому він відзначив, що гонитва озброєнь триває з обох сторін.

«Ми говоримо про те, чим вони нас «кошмарять», але ж ми в останні місяці поклали ледь не чверть їхньої нафтопереробної промисловості. Тобто ми теж вдосконалюємо і якість наших дальніх дронів і їхню кількість. І реально один з елементів можливого переламу ходу війни — це, якщо ми їх оцими дальніми дронами «закошмаримо» сильніше, ніж вони нас», — сказав Дикий.

У квітні очільник Головного управління розвідки Кирило Буданов висловив прогнози щодо ситуації у війні, заявивши у інтерв’ю ВВС, що з середини травня в Україні очікується досить складна ситуація, включаючи фронтові операції.

«Нас чекає досить важка, за нашою оцінкою, ситуація найближчим часом. Але вона не катастрофічна, це теж треба розуміти. Армагеддон не відбудеться, як багато хто зараз починає казати. Але проблеми з середини травня будуть», — зазначив він.

За його словами, це відноситься і до фронту, включаючи його.

«Це комплексний підхід, тому що росіяни будуть використовувати комплексний підхід. Вони проводять комплексну операцію. Не будемо ми про це з вами довго розмовляти, але це важкий період буде. Середина травня, початок червня», — зауважив Буданов.

На уточнююче запитання, чи це стосується також внутрішньої політичної ситуації, він відповів: «Мова про все».

Щодо попередніх досить позитивних прогнозів, зокрема, що «ЗСУ скоро будуть в Криму», очільник розвідки сказав, що ніколи не жалкував за висловлене.

«Я ніколи не жалкую про минуле. Взагалі про будь-яке. Те, що інколи ситуація різко кардинально змінюється — зрештою, якщо ви вже говорите про мої особисті слова, то наші підрозділи в Крим зайшли», — зазначив Буданов.