Незабаром Великдень, який цього року відзначається 5 травня, тому варто знати, чого очікувати від погоди в цей день. Синоптики поділилися своїми прогнозами і розповіли, що буде з погодою у світле свято і чи вдасться піти на шашлик на Великдень.

Про це розповідає синоптик Ігор Кібальчич на своєму сайті "Meteoprog.com".

Якою буде погода на Великдень

Синоптик повідомляє, що на Великдень, 5 травня 2024 року, надворі очікуються опади. Зокрема, у центральних, східних і південних регіонах України свято пройде під грозами і дощами, однак, вони будуть короткочасними.

Погода в Україні, фото: Facebook
Погода в Україні, фото: Facebook

Що стосується півночі та заходу, то там істотних опадів не прогнозується. Метеоролог стверджує, що вітер 5 травня матиме північний напрямок і швидкість від 7 до 12 метрів за секунду.

Популярні новини зараз
Лафа скінчилася, дострибалися: 9 причин, чому українці не отримають субсидію у 2024 році Добровільний візит до ТЦК не врятує від штрафу: за що покарають деяких чоловіків Пенсія збільшиться на 50%: українцям розповіли про лазівку у виплатах Не лише електроенергія вдарить по гаманцю: яка комунальна послуга подорожчає з 1 червня
Показати ще

До того ж, Ігор Кібальчич стверджує, що вночі температура повітря становитиме 6-11 градусів вище нуля, а ось на півночі очікуються заморозки поверхні ґрунту та у повітрі. За словами синоптика, очікується від 0 до 3 градусів нижче нуля.

Заморозки, фото з вільних джерел
Заморозки, фото з вільних джерел

Вдень очікується від 13 до 18 градусів вище нуля, а ось на Закарпатті та у південній частині Одещини повітря прогріється аж до 22 градусів тепла. Тому там можна сміливо вирушати на шашлик із друзями, щоб відсвяткувати Великдень.

Нагадаємо, що буде з погодою для жителів України у травні 2024 року.

Як повідомляли раніше, якою буде погода в Україні наступного тижня.

Як писав "Знай" раніше, які продукти категорично заборонено їсти перед Великоднем.