У Чистий четвер варто молитися до ікони "Таємна вечеря" та просити про прощення гріхів. У цьому допоможе особлива молитва.

Молитва:

"Вечері Твоєї тайної днесь, Сину Божий, мене причасника прийми, бо ворогам Твоїм тайни не повім і поцілунку не дам Тобі, як Юда, але, як розбійник, ісповідаюся Тобі: Пом’яни мене, Господи, у царстві Твоїм
Та не в суд і не в осуд буде мені причастя Святих Твоїх Таїн, Господи, але на зцілення душі і тіла. Амінь".

Молитва, фото: Pixabay
Молитва, фото: Pixabay

Цей образ допомагає поговорити з Богом, розповісти про свої труднощі.

Популярні новини зараз
Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року "Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам Нові ціни на соняшникову олію, рис та сосиски: чи спорожніють гаманці Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати
Показати ще

Образ посилає благословення на приготування їжі, молитва до і після обіду перед іконою звучатиме як подяка за можливість їсти.

У церкві перед цією іконою моляться дозволу прийняти Святі Дари. Крім того, часто перед цією іконою просять про прощення гріхопадіння.

Церковний обряд під час Святого Пасхального Тридіуму
Церковний обряд під час Святого Пасхального Тридіуму / Скріншот

Страсний тиждень вимагає від християн особливої ​​турботи, щоб підготуватися до головного великоднього свята. Останній тиждень Великого посту сам по собі особливий, але Чистий четвер вважається одним із основних днів, оскільки цього дня кожна домогосподарка закінчує прибирання вдома, випікає паски та фарбує яйця на свято. В інші дні перед Великоднем це не допускається.

Чистий четвер відрізняється від інших днів Страсного тижня особливими звичаями та ритуалами, які використовували наші предки і збереглися до нашого часу.

Нагадаємо про Чистий четвер-2024: що категорично заборонено робити 2 травня, чи можна садити картоплю та віддавати борги.

Раніше ми повідомляли про Страсний тиждень-2024: коли починається і що заборонено їсти щодня перед Великоднем.