З кінця квітня 2024 року гривня стала міцнішою на валютному ринку. Якщо на початку тижня один долар коштував приблизно 39,90-95 гривень, то до кінця тижня його можна було купити за 39,60 гривень.

Основні причини, чому гривня зміцнилася, це новини про допомогу, яку Україна отримала від США, і рішення Національного банку України знизити процентну ставку до 13,5%.

Людина, яка тримає гроші
Людина, яка тримає гроші

Також Тетяна Попович, яка є директоркою з ринків капіталів в Sense Bank, зазначила, що Нацбанк продовжує виступати як основний продавець доларів на ринку. Особливо це було помітно, коли Нацбанк продав на ринку $532 мільйони. Це було менше, ніж в попередні періоди, оскільки попит на валюту знизився.

Головним фактором, який зараз впливає на валютний ринок, є великі надходження коштів від міжнародних партнерів, таких як ЄС і США. Це дозволяє Нацбанку більш ефективно впливати на курс гривні.

Популярні новини зараз
Мобілізація з 18 травня: кого чекає посилена увага Крутіший за Audi та BMW: український преміум кар Leleka підкорив серця автолюбителів Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати
Показати ще

НБУ
НБУ

Якщо говорити по майбутнє, то можна очікувати подальшого зміцнення гривні на початку травня, особливо з огляду на кінець місяця, коли бізнеси сплачують податки, що також впливає на попит на гривню. Прогноз Тетяни Попович каже, що курс гривні може коливатися в межах від 39,30 до 39,80 гривень за долар.

Крім того, Знай.ua повідомляв, зміни прийдуть з 25 квітня: чого чекати від банків

Також наш портал інформував, валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми