• Головна
  • Заподіяли збитків на 700 тисяч гривень: посадовцям однієї з міських рад повідомили про підозру
12:07, 2 травня

Заподіяли збитків на 700 тисяч гривень: посадовцям однієї з міських рад повідомили про підозру

Заподіяли збитків на 700 тисяч гривень: посадовцям однієї з міських рад повідомили про підозру

Посадовцям Чернівецької міської ради повідомили про підозру. Фігуранти придбали автомобіль для комунального підприємства, що спеціалізується на стерилізації тварин, придбали майже утричі дорожче від ринкової вартості.

Сума заподіяних збитків сягає 700 тисяч гривень.

Фігуранти уклали договір з фізичною особою на придбання спецавтомобіля. Таке рішення було прийнято з метою підвищення ефективності роботи міського комунального підприємства, що спеціалізується на стерилізації тварин. Проте вартість закупленого транспортного засобу відносно ринкової ціни була завищена у кілька разів.

Так, уповноважена особа з питань проведення тендерів одного з департаментів міської ради здійснила закупку авто без використання електронної системи закупівель на суму 1,1 млн грн. Керівник установи підписав договір щодо придбання спецавтомобіля, після чого бюджетні кошти в повному обсязі були перераховані на рахунок продавця.

Відповідно до висновку експерта, ринкова вартість закупленого вантажного автомобіля у 2,5 раза нижча від вказаної в документах суми й складає 428,5 тис. грн. Внаслідок таких дій місцевому бюджету завдано збитків у розмірі понад 670 тис. грн.

На підставі зібраних доказів керівнику та працівнику департаменту Чернівецької міської ради повідомили про підозру за ч. 2 ст. 364 (Зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.

За скоєне підозрюваним загрожує від трьох до шести років позбавленням волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Чернівецька міська рада #посадовці #спецавтомобіль
Останні новини
ТОП новини
"Потужна гроза насувається на ці області, такого не чекали навіть синоптики": куди суне мороз у -10 градусів, снігопад і дощ?
По сусідству з Тернопільщиною лікарі поставили на ноги 12-річного хлопчика, який не міг ходити
"Шалене кохання і багатство": ці знаки Зодіаку зустрінуть другу половинку вже влітку 2024 року
"Тотальне скасування відстрочок вже через тиждень, чоловіки масово шукають себе у списку бронювання": ТЦК і мобілізація
Оголошення
live comments feed...