• Головна
  • Сім тисяч доларів за місце другого водія: викрито схему переправи ухилянтів за кордон
13:57, 2 травня

Сім тисяч доларів за місце другого водія: викрито схему переправи ухилянтів за кордон

Сім тисяч доларів за місце другого водія: викрито схему переправи ухилянтів за кордон

На Львівщині чоловіків призовного віку влаштовували на підприємства, що здійснюють міжнародні вантажні перевезення, та вносили їх дані до інформаційної бази. Такі дії надавали ухилянтам підстави безперешкодно перетнути кордон. Про це повідомляє Департамент стратегічних розслідувань Нацполіції.

До функціонування злочинної схеми перетину кордону чоловіками призовного віку причетні мешканці Львова. Вона за грошову винагороду "організовувала" підстави для виїзду за кордон. Бажаючих оформлювали як других водіїв до підприємств, що здійснюють міжнародні вантажні перевезення. Надалі відомості вносили до інформаційної бази. Вартість такої послуги становила 7000 доларів з людини.

30 квітня оперативники управління стратегічних розслідувань у Львівській області спільно зі слідчими слідчого управління ГУНП у Львівській області викрили одного з фігурантів під час отримання коштів. Він затриманий у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Йому повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України. 

За незаконне переправлення осіб через державний кордон України загрожує позбавлення волі на строк від семи до дев'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львівщина #чоловіки #втеча за кордон
Останні новини
ТОП новини
"Потужна гроза насувається на ці області, такого не чекали навіть синоптики": куди суне мороз у -10 градусів, снігопад і дощ?
По сусідству з Тернопільщиною лікарі поставили на ноги 12-річного хлопчика, який не міг ходити
"Шалене кохання і багатство": ці знаки Зодіаку зустрінуть другу половинку вже влітку 2024 року
"Тотальне скасування відстрочок вже через тиждень, чоловіки масово шукають себе у списку бронювання": ТЦК і мобілізація
Оголошення
live comments feed...