Схоже, що Путін досить серйозно наляканий, тим що українські військові можуть прорвати фронт внаслідок отримання допомоги від США. Тому він наказав своїм військам відступати на південному напрямку і перевести свої сили на схід. Унаслідок цього він послабив оборону на півдні і створив умови для можливого просування наших військ на тому напрямку.

Загалом окупанти, ймовірно вирішили перекинути свої повітряно-десантні дивізії із Запорізької області на схід.

Про це повідомляється у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Згідно з проаналізованими даними експертів Інституту вивчення війни (ISW), російські військові можуть переміщувати частини 76-ї та 7-ї повітряно-десантних дивізій із Запорізької області на схід України. Ймовірно, це зроблено для посилення та інтенсифікації поточних наступальних операцій.

Незважаючи на це, поки що Інститут вивчення війни (ISW) не знайшов підтвердження того, що частини 76-ї та 7-ї дивізій повітряно-десантних військ були передислоковані на інші напрямки, російські та українські повідомлення є важливими. Будь-яка передислокація повітряно-десантних військ із Запорізької області на схід України потребує додаткового ретельного вивчення в найближчі дні.

У звіті відзначається, що будь-яка передислокація цих підрозділів дозволить російським військам інтенсифікувати наступальні операції і здійснювати все більший тиск на українські сили, незалежно від їхнього місцезнаходження.

Інститут вивчення війни (ISW) не надає оцінки щодо того, який район є найбільш вірогідним для передислокації сил російських повітряно-десантних військ, якщо така взагалі відбудеться.

Проте ISW продовжуватиме відстежувати повідомлення про можливу передислокацію частин 76-ї та 7-ї дивізій повітряно-десантних військ, оскільки це становить значний ризик для здатності України уповільнити триваючі російські наступальні операції на сході країни в найближчі тижні до прибуття американської допомоги у сфері безпеки.