Про це він розповів у програмі «Особистість з Сергієм Дойком».

«Ми періодично бачимо в засобах масової інформації, що чи там, чи там відбуваються підриви людей, які намагаються не те, що не чіпати на території вибухонебезпечні предмети, а приносять додому і намагаються їх розібрати, зробити з них сувенір чи ще щось. Ну, мабуть, це певні риси ментальності. Як деякі люди займаються самолікуванням певними сумнівними засобами, так і тут, можливо, люди вважають, що їхнього розуму, досвіду вистачає займатися такими речами», - пояснює Роман Пальчиков.

За словами експолковника ДСНС, самостійне розмінування – це не тільки небезпечно, але й неможливо. До того ж, додає він, іноді або при нештатному спрацюванні, або при певних діях вибухонебезпечний предмет може змінити свої візуальні обриси, тобто не тільки міни не треба торкатися, але й просто підозрілого предмету.

«Є міни-пастки, це окрема велика тема для розмови, тому що застосовує, на жаль, міни-пастки наш супротивник. Міни взагалі заборонені Женевською конвенцію, а міни-пастки – це найгірше, що може бути. І не тільки міни-пастки для саперів, але і міни-пастки для людей, тобто маскують їх під різні побутові речі, коробки цукерок, іграшки», - розповідає Роман Пальчиков.

Тому, стверджує він, якщо ви знайшли якийсь дивний предмет у зоні, де можливе знаходження вибухонебезпечних предметів, 100% нічого не можна чіпати, треба зателефонувати до ДСНС або, якщо це віддалений район, до органів місцевої влади, а ті вже проінформують тих, кого треба.

Популярні новини зараз
В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами Нові ціни на соняшникову олію, рис та сосиски: чи спорожніють гаманці Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Мусієнко розповів, що ЗСУ готують для окупантів у Криму.

Також Знай.ua писав про те, що Горбаль розповіла, чому в Україні почався бум розлучень.