Результати наукових досліджень виявили цікаві закономірності між місяцем народження дитини та її майбутніми досягненнями у різних сферах життя.

У масштабному експерименті, що охопив близько мільйона американських школярів віком від 6 до 15 років, вчені намагалися з'ясувати, в якому місяці народжуються найрозумніші діти. Аналіз успішності учнів показав, що найвищі оцінки у школі мають діти, народжені у вересні.

Школа. Фото: youtube
Школа. Фото: youtube

Саме вони частіше вступають у престижні університети та коледжі після закінчення навчального закладу. Найгірші показники демонструють діти, які з'явилися на світ у серпні.

Національне бюро економічних досліджень США дійшло висновку, що у вересні народжуються найбільш старанні та успішні у навчанні діти. Фахівці в галузі освіти пояснюють це явище тим, що в Америці діти йдуть до школи у 6 років. Відповідно, що народилися з вересня по грудень старше за однолітків, народжених навесні чи влітку. Ця різниця у віці впливає на засвоєння матеріалу та створює суттєвий розрив у успішності.

Популярні новини зараз
Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40% У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами
Показати ще

Цікаві дані були отримані і в іншому дослідженні, присвяченому тривалості життя людей, залежно від місяця їх народження. Як виявилося, люди, народжені восени та взимку, живуть набагато довше, ніж ті, що з'явилися на світ навесні або влітку. Згідно зі статистикою, найменш довгожителів серед березневих немовлят – лише 4% доживають до 100 років.

Школа, кадр з відео
Школа, кадр з відео

У той же час, найбільш визначні успіхи в спорті досягають особи, народжені в серпні. Такі дані навели вчені з Бельгії, Франції та Нідерландів. Однак у Канаді найуспішнішими спортсменами, зокрема хокеїстами, є ті, хто народився наприкінці зими чи навесні. Серед зірок англійського футболу немає жодного гравця, народженого у серпні – більшість із них з'явилися на світ восени.

Нагадаємо, в Угорщині археологи відкопали останки тварин і були шоковані знахідкою: що було у похованні

Як повідомляв "Знай.uа", зморшки та сиве волосся - це ще не все: вчені назвали 15 ознак старості, перевірте себе

Знай.ua писав, думають і відчувають як люди: вчені зробили приголомшливе відкриття про тварин