Росіяни продовжують використовувати методи терористів і не відмовляються від замахів на перших осіб держави чи місцевого самоврядування.

10 квітня в Херсонській області місцеві правоохоронні органи затримали місцевого мешканця, який разом з російськими спецслужбами замахувався на Олександра Прокудіна. Російські спецслужби використовували дрон для спостереження та коригування вогню по автівці Прокудіна, а також і іншого вищого керівництва країни. Ймовірно, якби президент здійснив черговий візит на Херсонщину, агресори могли б зробити і його наступною ціллю.

Голова Херсонської обласної військової адміністрації стверджує, що знав про цей план. Він навіть мав можливість прослуховувати записи переговорів, де обговорювалася саме його автомобіль.

«Зробили деякі заходи і своєчасно посадили цей дрон. СБУ затримала ймовірного помічника росіян. Попередньо, він вже наводив окупантів на інші об’єкти раніше. Там до 10 епізодів є, де він коригує вогонь», – розповів він.

Прокудін наголосив, що це не перша спроба замаху на нього: його намагалися вбити і артилерією, і дронами.

«Думаю, і це був не останній замах. Всі живуть у таких умовах – під прицілом. Я можу просто йти по вулиці – і «прильот», – зазначив він.

Голова Херсонської ОВА також зазначив, що з ним виходили на зв’язок окупанти й намагалися погрожувати.

«Вони писали у соцмережах. Знайомі у минулому люди виходили на мене і казали, «що зараз ми прийдемо». Намагалися погрожувати. Не один раз таке було. Але я не беру слухавку і не вступаю в переписки», – додав Прокудін.

Нагадаємо, раніше ГУР повідомило, що його начальник Кирило Буданов пережив понад 10 спроб серйозних замахів із моменту початку російсько-української війни у 2014 році. Ще більше пережив сам президент Зеленський.