У Британії почалися випробування вакцини, яка обіцяє назавжди перемогти рак

Британські лікарі дійшли нового прориву в подоланні раку. Вони почали експериментувати з першою у світі персоналізованою мРНК-вакциною проти меланоми, радіючи її потенціалу змінити правила гри у боротьбі з цим захворюванням.

Меланома забирає життя понад 132 000 людей щорічно по всьому світу і, як і раніше, залишається досить серйозною загрозою. Традиційні методи лікування, включаючи хірургічне втручання, променеву терапію та хіміотерапію, далеко не завжди досягають бажаних результатів.

Тепер перед нами новий засіб – персоналізована вакцина, яку розробляють для кожного пацієнта окремо.

Рак / фото: Pixabay
Рак / фото: Pixabay

Популярні новини зараз
Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40% По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі Нові ціни на соняшникову олію, рис та сосиски: чи спорожніють гаманці Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати
Показати ще

Важко, але цілком реально: як пенсіонеру збільшити свої виплати на понад 50%

Чимало українців незадоволені розміром виплат після виходу на заслужений відпочинок. Але не всі знають, що є шанс збільшити свою пенсію на понад 50%. Однак зробити це не так просто. Про це йдеться у матеріалах ПФУ.

Українські пенсіонери рідко можуть похвалитися гідними виплатами і в цьому головний мінус пенсійної системи, що діє. Проте, деякі громадяни можуть суттєво вплинути на розмір своєї пенсії.

Так, особи, які після досягнення 60 років вирішили продовжити працювати та оформити пенсію пізніше, можуть збільшити свій страховий стаж і водночас свої пенсії.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Чистий четвер-2024: що категорично заборонено робити 2 травня, чи можна садити картоплю та віддавати борги

Вже зовсім скоро православні віруючі відзначатимуть велике свято Великодня 2024 року. А перед цим християни східного обряду традиційно відзначають Чистий четвер.

Цього дня розпочинаються перші приготування до Господнього Воскресіння. Про традиції, історію, заборони та обряди цього свята – читайте у матеріалі.

Фіксованої дати Чистого четверга немає. Свято відзначають на четвертий день Страсного тижня.

Молитва, церква. зображення з вільних джерел
Молитва, церква. зображення з вільних джерел

Частини українців спишуть борги за газ: кому та за якої умови

Українці можуть подати заяву оператору системи розподілу та ініціювати списання боргів за газ. Однак таку нагоду має обмежена кількість громадян. Про це йдеться на facebook-сторінці АТ "Полтавагаз".

Коли людина не проживає за адресою прописки, то вона може автоматично нараховувати плату за газ, навіть якщо вона не споживається. Це можливо, якщо власник не передає показники лічильника або якщо в будинку не встановлено пристрій обліку.

Якщо лічильник є, то скоригувати нарахування просто – подати актуальні показники. Якщо прилад обліку відсутній, а в будинку ніхто не живе і постачальник уже нарахував неіснуючий борг, то споживач може подати заяву про тимчасове непроживання. До нього слід додати документи, що підтвердять проживання у іншому місці.

Тарифи на газ Фото: скрін youtube
Тарифи на газ Фото: скрін youtube

Якщо не хочете плакати через платіжки: споживачам електроенергії дали час до 3 травня

Деяким споживачам електроенергії можуть порахувати платіжки за середнім показником, через що сума до оплати викликатиме не найприємніші емоції. Як уникнути можливої ​​переплати, розповіли у "Харківобленерго".

Енергетики закликали побутових споживачів встигнути до 3 травня передати актуальні показники лічильників електроенергії та неодмінно зробити це з дотриманням усіх правил. Неправильно або несвоєчасно передані дані можуть негативно позначитися на платіжці.

Якщо домогосподарство не передає показники, оператор системи розподілу нараховує плату відповідно до показників, які передавалися в аналогічний період минулого року.

Тарифи на електроенергію, енергетика / фото: Pixabay
Тарифи на електроенергію, енергетика / фото: Pixabay