Минулого тижня російські медіа почали розповсюджувати масово дезінформацію стосовно генерала Валерія Залужного, це ледь була не тема топ-1 на болотах. Путін з усіх сил намагається розсварити українців та навіть вищі чини держави, зокрема шляхом пропаганди. На цей раз під удар потрапив безпосередньо президент Зеленський та ексглавком.

З минулого тижня на деяких російських сайтах-«сміттярках» з’явилася шокуюча новина: «екс-главнокомандуючий ВСУ Валерій Залужний, можливо, був убитий разом з високопоставленими офіцерами української армії», можете собі уявити? І, до речі, багато українців в це з легкістю повірили. Так що не ведіться на провокації!

Інші пропагандисти висловлюються менш радикально, стверджуючи, що «Зеленський утримує Залужного у заручниках».

Дезінформатори повідомляють, що «співробітники СБУ затримали колишнього главкома української армії Валерія Залужного… Це сталося після звільнення генерала з посади та його відмови від посади посла в Великобританії».

За словами російських ЗМІ, ці події схоже, є результатом завершення президентського терміну Володимира Зеленського, який бажає очистити поле від конкурентів і уникнути обговорень про його нелегітимність після 20 травня. Згідно з іншою версією, Залужний відмовився від посади послом у Великій Британії, і через це його затримали без суду та слідства. Що перша, що друга версія — це повний абсурд, адже згідно з офіційними джерелами Залужний вже отримав погодження на посла Британії й буде працювати в цьому напрямку.

Однак все це — ніщо інше, як чергова безглузда спроба Кремля насолити Україні. Адже, якщо тверезо оцінювати офіційну інформацію, між Залужним та Зеленським не лише немає будь-яких упереджень чи бажань насолити, але й вони в досить хороших стосунках по сьогоднішній день — в березні президент Зеленський анонсував майбутнє призначення Залужного на посаду посланця України у Великобританії, а вже у квітні це підтвердилось і Британією.

Ймовірно, всі ці фейки лише грають на руку двом Світочам українського керівництва, адже поки Кремль істерить, Залужному готується таємна місія. Тож чергова спроба Путіна розсварити українців зазнала краху ну і спустошила російський бюджет на кілька тисяч рублів, так точно.