«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Повітряний як пух краффін "Зебра": красива випічка на Великдень без дріжджів

Краффін "Зебра" має гарний вигляд у розрізі та готується без опари.

Уже скоро настане Великдень 2024, який прийнято зустрічати зі смачною випічкою. Якщо хочеться різноманітності, то пропонуємо вам приготувати повітряні краффіни замість звичної паски. Краффін - це смачна і незвичайна версія паски, схожа на суміш мафіна і круасана. Така здоба має дуже гарний вигляд і довго залишається м'якою.

 

Краффін "Зебра" готується з тіста двох кольорів і красиво виглядає в розрізі. Публікуємо простий і надійний рецепт без використання дріжджів.

 

Краффін-пасха "Зебра"


Інгредієнти:

борошно - 520 г;
яйце - 1 шт;
жовтки - 3 шт;
сир - 180 г;
вершкове масло - 100 г;
молоко - 200 мл;
сода - 1 чайн. л.;
какао-порошок - 40 г;
сухий кондитерський мак - 2 стіл. л.;
горіхи, сухофрукти, цукати за бажанням.


Яйце і жовтки збийте до однорідності та розділіть по двох мисках на дві рівні частини.

 

У чашку з білим тістом додайте половину всіх інгредієнтів, окрім какао і маку, тобто 90 г сиру, 260 г борошна, 50 г розм'якшеного вершкового масла, 100 мл молока, 100 г цукру і половину чайної ложки соди. Змішайте блендером або вінчиком до однорідної маси та загорніть у харчову плівку.

 

У другу миску з темним тістом вмішайте другу половину інгредієнтів, а також усе какао та макові зерна. Також замісіть блендером і загорніть у плівку. Обидва види тіста викладіть у духовку мінімум на годину, а краще на кілька.

Двоколірна паска "Зебра" / скріншот Youtube
Двоколірна паска "Зебра" / скріншот Youtube

Обидва види тіста дістаньте з холодильника і розкачайте в тонкі трикутники. Порівну посипте рубаними горіхами і, за бажанням, сухофруктами та цукатами. Викладіть шоколадне тісто зверху на біле і загорніть у рулет. Розріжте рулет посередині, але не до кінця.

Краффін двоколірний / скріншот Youtube
Краффін двоколірний / скріншот Youtube

Загорніть одну половину в спіраль, а потім зверху накрутіть другу половину тіста. Має вийти спіральна "башточка" з усіма шарами назовні.

 

Викладіть краффіни у високі форми для запікання, змащені вершковим маслом. Випікайте при 180° приблизно 40 хвилин, перевіряючи готовність зубочисткою. Після охолодження крафін "Зебра" можна посипати пудрою через ситечко.

 

Джерело

Все буде Україна