StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Зацвітуть вже за кілька тижнів: 3 види квітів, які найлегше вирощувати в саду

4 травня 2024, 02:33оновлено 9 травня, 20:45
3415
У травні можна посадити багато різних квітів, які будуть радувати вас красою протягом літа. Експерти назвали найкращі види квітів для посадки у травні.
Зацвітуть вже за кілька тижнів: 3 види квітів, які найлегше вирощувати в саду
3 види квітів, які найлегше вирощувати в саду - які квіти посадити у травні / Колаж Главред, фото: pexels

Настав травень, і для багатьох квітів це ідеальний час для висадки у відкритий ґрунт. Деякі квіти, висаджені зараз на вулиці, зацвітуть за кілька тижнів, що робить цей час ідеальним для того, щоб додати кольору у ваш сад до весни, повідомляє Express.

"Багато насіння квітів можна висівати безпосередньо на відкритому ґрунті, тоді як більш ранні посіви тепер можна висаджувати після періоду акліматизації (загартовування) до зовнішніх умов", - кажуть експерти BBC Gardeners World.

Серед квітів, які можна висаджувати на початку травня, є вербена, настурції та волошки. Ці квіти зазвичай пропонують відтінки синього, бузкового, рожевого та червоного.

відео дня

Вербена

Насіння вербени бонарієвої (Verbena bonariensis) можна висаджувати на вулиці безпосередньо у добре підготовлений вологий ґрунт з початку травня. Якщо висадити її у відкритий ґрунт у травні, ви можете очікувати цвітіння вже в липні. Залежно від того, коли ви висадите ці квіти на вулицю, ви можете очікувати цвітіння аж до жовтня.

Вербена характеризується високими, рідко облистненими стеблами з яскравими лавандовими квітами на верхівці.

Вербена також відома тим, що приваблює бджіл, птахів, метеликів та інших запилювачів, адже її квіти багаті на нектар, пилок і насіння для птахів. Рослини віддають перевагу багатим ґрунтам і повному сонцю.

Волошки

Волошки відомі своїми красивими блакитними квітами, проте травень - останній місяць, коли їх можна висаджувати на вулиці. Легкі у вирощуванні, ці витривалі однорічні польові квіти швидко ростуть і обіцяють масу гарних, розкуйовджених квіток.

Висаджуючи їх у своєму саду, переконайтеся, що вони знаходяться на сонячному місці з добре дренованим ґрунтом. Після цього за ними досить легко доглядати.

Волошки потребують проріджування, щоб стимулювати більше цвітіння, і обов'язково поливайте їх, коли це необхідно, щоб підтримувати ґрунт або компост у вологому стані. Це особливо актуально в найспекотніші періоди літа.

Настурції

Квіти настурції цвітуть помаранчевими, червоними та жовтими кольорами і чудово підійдуть для тих, хто любить барвистий сад. У деяких випадках ви також знайдете квіти настурції у відтінках лососево-рожевого, малинового і навіть з мармуровими листками. Журнал Gardeners World описує їх як "одні з найшвидших і найпростіших у вирощуванні однорічних рослин". Оскільки їх так легко вирощувати, вони є чудовим проектом для всієї родини, в якому можна взяти участь.

Якщо висадити їх у відкритий ґрунт у травні, можна очікувати цвітіння вже в червні, хоча вони можуть цвісти аж до жовтня. Їх можна вирощувати як кучеряве рослина або серед грядок.

Вам також може бути цікаво:

Обов'язково поливайте рослини достатньою кількістю води і висівайте насіння в тій частині саду, яка отримує принаймні півдня сонячного світла.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти