В Україні знову ростуть ціни на популярний овоч, який є одним з перших необхідних на кухні кожної господині. Йдеться про цибулю, яка після довгого періоду затишшя знову почала дорожчати і перевищувати в ціні урожай минулого року.

Про це повідомляє East Fruit.

Аналітики кажуть, що підвищення вартості цибулі пов’язане із суттєвим скороченням пропозиції через те, що в господарствах стає дедалі менше овочів. До того ж, активніше стала торгівля цибулі на ринку, що також провокує подорожчання.

Зберігання цибулі, фото agromarket
Зберігання цибулі, фото agromarket

На сьогоднішній день фермери продають цей овоч у межах від 12 до 18 гривень за 1 кілограм. При цьому, наприкінці минулого тижня цибуля коштувала, в середньому, на 39% менше. Водночас, фермери кажуть, що вони не можуть ще більше підвищити вартість цього овоча, адже людям дедалі більше не подобається його якість.

Популярні новини зараз
В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року
Показати ще

За словами аналітиків, сьогодні за цибулю українським громадянам потрібно віддати, в середньому, на 64% менше, ніж вона коштувала на початку травні 2023 року. Але виробники вважають, що цибуля в Україні не може далі дорожчати, адже її якість у сховищах стає дедалі гіршою.

Цибуля, супермаркет: фото Знай.ua
Цибуля, супермаркет: фото Знай.ua

Нагадаємо, що в Україні змінили вартість помідорів, огірків і болгарського перцю.

Як повідомляли раніше, експерти прогнозують зростання цін на яйця перед Великоднем.

Як писав "Знай" раніше, українцям доведеться більше заплатити за хліб у магазинах.