Поціновувачам кави доведеться не слабо витратитися в травні, оскільки цінники в торгових мережах вельми значні. Скільки заплатимо за улюблений напій, вершки та цукор, показують дані моніторингу на порталі "Мінфін".

Багато людей не можуть почати день без філіжанки гарячої кави. Ціни на цей напій систематично змінюються, не став винятком і останній місяць весни. Водночас супермаркети переписали ціни на популярне доповнення до кави - вершки та цукор.

Ціни на каву, скріншот: YouTube
Ціни на каву, скріншот: YouTube

Ціни на каву

Популярна кава "Nescafe Gold" в середньому продається по 351,85 гривні за 210-грамову упаковку. У квітні вартість товару становила 351,39 гривні. При цьому в деяких торгових точках ця кава пропонується і по 379 гривень за пачку.

Ціни на каву. Фото: скрін Мінфін
Ціни на каву. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі "Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю
Показати ще

Ціни на вершки

Вершки – для багатьох незамінне доповнення до кави. Продукт торгової марки "Простонаше" 10% на радість кавоманам трохи подешевшав. Середній цінник зменшився із 25,36 до 24,93 гривні за 200 мл.

Ціни на вершки. Фото: скрін Мінфін
Ціни на вершки. Фото: скрін Мінфін

Ціни на цукор

На початку травня у торгових мережах трохи змінилися ціни на цукор - у бік подорожчання. Середній цінник збільшився із 29,02 до 29,10 гривні за кілограм. Варто зазначити, що цукор мінімальними темпами дорожчає вже третій місяць поспіль.

Ціни на цукор. Фото: скрін Мінфін
Ціни на цукор. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал "Знай" повідомляв, завищені ціни на соціально значущі продукти: куди скаржитися українцям.

Також наш портал інформував, і рибку з'їсти, і заощадити: супермаркети знизили ціни на скумбрію, оселедці та сардини.

Крім того, ми писали, ціни кусаються, але вже йдуть на спад: чому продають ранню капусту, огірки та зелену цибулю.