Субота, 18 Травня

У Гарнізонному храмі у Львові продаватимуть писанки розписані військовими

Оперативні новини у нашому каналі в Telegram!

Гроші з продажу писанок підуть на допомогу військовим 80 окремої десантно-штурмової Галицької бригади

У суботу, 4 травня, у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла розпочнеться благодійна акція “Писанка з-під Бахмута“. В рамках акції у храмі продаватимуть писанки, які створили військові, а зібрані гроші направлять на потреби 80 окремої десантно-штурмової Галицької бригади. Про акцію повідомили на сайті Капеланство.INFO, передає Lviv.media.

Писанки для проведення акції власноруч розписували військові підрозділів 80 окремої десантно-штурмової Галицької бригади, які зараз перебувають на Бахмутському напрямку. Загалом захисники розписали близько ста писанок із курячих яєць та ще близько 40 дерев’яних. Їх усіх можна буде придбати у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла в суботу перед Великоднем. Продаж розпочнуть з 15:00.

“Можливо, що ці писанки виглядають не настільки професійними, адже їх творили мужні чоловічі руки, які звикли більше ремонтувати автомобілі чи копати окопи. Однак, саме вони передають дух фронту. Христос переміг смерть і дарував життя. Тому найважливіше у нашій акції – врятувати життя на фронті, де дорога кожна хвилина. Сьогодні звертаюся до людей доброї волі з проханням допомогти військовослужбовцям нашої бригади”, — наголосив капелан 80 окремої десантно-штурмової бригади отець Іван Гальо.

Він також зазначив, що гроші, зібрані в рамках акції “Писанка з-під Бахмута“, планують витратити на покупку квадроцикла або баггі для військових бригади. Цю техніку планують використовувати для евакуації поранених з поля бою, адже по ній важче влучити ворогу.