Вибіркове запрошення мігрантів з інших країн стане офіційним пунктом подолання демографічної кризи в Україні

Її розробляє Міністерство соціальної політики

В Україні триває громадське обговорення стратегії подолання демографічної кризи. Свої думки і побажання Міністерству соціальної політики може надати кожен українець. Розроблену стратегію будуть втілювати приблизно до 2020 року. Сьогодні міністерство вбачає серед основних загроз для демографічного здоров'я країни: 

  • низька народжуваність
  •  високий рівень передчасної смертності 
  •  вимушений виїзд за кордон. 

Загалом у проєкті шість цілей, які мають подолати ці проблеми. 

Поява стратегії змусить урядовців усвідомити, що будь-які їхні рішення впливають на демографію: збільшують чи зменшують народжуваність, впливають на довголіття чи міграцію тощо, - вважає  керівниця напряму національної аналітики Центру спільних дій Оксана Заболотна. 

У стратегії йдеться про те, що для збільшення народжуваності потрібно підвищити економічну самодостатність сімей і дати змогу поєднувати батьківство й материнство з роботою. При цьому підтримка сімей з дітьми мала б включати як фінансові інструменти, так і різні форми соціального супроводу, як-от садочки й няні. 

Ще одна ціль демографічної стратегії – зробити так, щоб до України переїжджали нові мешканці. Для цього, на думку Мінсоцполітики, потрібно повернути біженців, залучити діаспору, а також вибірково – мігрантів з інших країн. 

Передбачає стратегія і всебічну інтеграцію вимушених переселенців у громади, куди вони переїхали. В Україні визначать території так званого ризикованого проживання, тобто ті, які мають кордон з Росією чи Білоруссю, та сприяти їхньому розвитку. 

План втілення усіх цих кроків уряд визначить після остаточного затвердження стратегії.

До слова пропозиції приймають до 1 червня.

Джерело:  Центру спільних дій.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень