Росія продовжує зазнавати колосальних втрат у війні. У МЗС Франції заявляють, що російська армія вже втратила близько 500 тисяч солдатів. З такими колосальними втратами, ймовірно про які Путін також знає, скоро може дійти до того, що він наважиться вивести свої війська з України, щоб далі не втрачати своє військо.

Про це заявив міністр закордонних справ Франції Стефан Сежурне в інтерв’ю опозиційному російському ЗМІ. Ба більше, він назвав втрати Росії «повним військовим провалом».

Говорячи про втрати Росії у війні, Сежурне заявив, що Кремль втратив вже пів мільйона особового складу армії. Серед них – 150 тисяч росіян вбито, а інші – отримали поранення.

«Військовий провал Росії вже на обличчя. За нашими оцінками, військові втрати Росії становлять 500 тисяч осіб, з яких 150 тисяч вбито. І все це навіщо? Якщо коротко – нізащо», – заявив представник французького МЗС.

Сежурне також прокоментував слова президента Франції Еммануеля Макрона про можливу відправку власних військ в Україну. Глава МЗС наголосив, що європейці повинні грати відкрито, оскільки Росія – ворог непередбачуваний та непослідовний. Сежурне заявив, що коли мир в Європі опиняється під загрозою й на кону стоїть безпека громадян Франції, то обмежень немає і не виключається жодний варіант.

«Європейські країни, від держав Балтії до Польщі та Фінляндії, повністю роблять внесок у підтримку України, у тому числі допомагаючи вести на місцях розмінування, співпрацюючи в галузі кібербезпеки, а також сприяючи виробництву зброї на території України», – наголосив Сежурне.