Хоч би що там було, але багато експертів говорять про те, що генерал Валерій Залужний потрібен в Україні. До того ж не виключено, що він потрібен Зеленському на ставці, а тому його можуть терміново повернути назад в Україну, для виконання важливий військових обов’язків.

Таку думку висловив народний депутат України Валентин Наливайченко.

«Я вважаю, що такі генерали бойові, як генерал Залужний, потрібні зараз в Україні. Більш того, я переконаний, що вони потрібні збройним силам України, в генеральному штабі також. І окрім бойового досвіду і бойового керівництва, таку генерали українські, герої українські потрібні ще і на міжнародному напрямку. Ну хто контактував з штаб квартирою НАТО, хто контактував з головнокомандувачами наших ключових країн партнерів, був майже на всіх Рамштайнах? Ну ясно що і генерал Залужний і його команда. Тому, я вважаю, що в країні війна, і кожен такий патріот і такий генерал потрібен для збройних сил. Я б не відкидав таких військових професіоналів, з точністю до навпаки максимально їх залучав», — розповів він.

Нардеп також зазначив, що в Україні для Залужного точно знайдеться достойна робота, яка відповідатиме його навичкам.

«Якщо ставка та верховний головнокомандувач президент вважає, що на ставці потрібен генерал Залужний, він буде. Також, в генеральному штабі Збройних сил України дуже багато роботи, багато напрямків, де можна і треба таких генералів використовувати», — підкреслив він.

Що ж, можливо, зовсім скоро ми побачимо повернення залізного генерала. Це все залежатиме від нього самого і від президента.