Українцям допоможуть вийти з боргової ями, врегулювати всі фінансові питання та отримати пільги на комунальні послуги. Все, що потрібно – воля самого споживача. Про це в ефірі "ВиЧЕрпно" заявив начальник Черкаського центру обслуговування споживачів ТОВ "Черкасиенергозбут" Владислав Лук'яненко.

Соціально незахищеним громадянам, які мають заборгованість, але вони претендують на пільги та субсидії рекомендують не відкладати проблему і не доводити справу до відключення послуг.

Борги за комуналку. Фото: Youtube
Борги за комуналку. Фото: Youtube

Звернувшись до постачальника послуг, можна домовитися про виплату заборгованості рівними частинами шляхом укладання договору про реструктуризацію. Цей документ можна подати до органів соціального захисту, і субсидію чи пільги призначать, навіть якщо за людиною ще значиться борг.

"Ми спілкуємося зі споживачами, йдемо на реструктуризацію, але споживач теж має врегулювати договірні відносини", - наголосив Владислав Лук'яненко.

Популярні новини зараз
В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень "Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж
Показати ще

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube
Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

Українцям також нагадали, що у разі відключення послуг, зокрема електроенергії, на їхні плечі лягають додаткові витрати. Фахівцям доведеться доплатити за послуги відключення та підключення електропостачання.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, залишитеся без газу ще й штраф зверху: споживачів застерегли від біди.

Також наш портал інформував, забудете подати – залишитеся без допомоги: відсутність цих документів поставить хрест на субсидії.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися.