Останнім часом в Україні дедалі частіше змінюються ціни на різні продукти харчування. Це відбулося і з вартістю винограду та лимону, які сьогодні суттєво подорожчали, тому, щоб не зганьбитися в магазине, варто знати, скільки вони зараз коштують в різних супермаркетах.

Оновлені ціни оприлюднили на сайті Мінфіну.

Ціни на виноград в Україні

За 1 кілограм одного з найпопулярніших сезонних фруктів сьогодні доведеться викласти, в середньому, 279,44 гривень, а це доволі дорожче, ніж у березні, коли вартість становила 265,70 гривень. У Metro він коштує 259,88 гривень, а ось у Novus за нього доведеться віддати вже 265,70 гривень.

Ціни на виноград в Україні. Фото: Мінфін
Ціни на виноград в Україні. Фото: Мінфін

Ціни на лимон в Україні

Якщо говорити про вартість лимону для українських жителей, то вона також різко підвищилася. Так, за 1 кілограм цього фрукту сьогодні потрібно дістати зі свого гаманця, в середньому, 89,03 гривень. При цьому, в березні його вартість становила лише 60,41 гривень.

Популярні новини зараз
В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло "Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж
Показати ще

Що стосується цін у супермаркетах, то там вони сягають майже 100 гривень за 1 кілограм. Наприклад, у Metro лимон сьогодні коштує 79,90 гривень, а у Novus - вже 89,99 гривень. Щоб купити його у Megamarket, доведеться витратити 97,20 гривень за 1 кілограм.

Ціни на лимон в Україні. Фото: Мінфін
Ціни на лимон в Україні. Фото: Мінфін

Нагадаємо, що в Україні оновили ціни на такі популярні спеції, як сіль та перець.

Як повідомляли раніше, для українців змінили ціни на яйця, молоко і цукор.

Як писав "Знай" раніше, де в Україні перед Великоднем можна купити дешеві яйця.