Сусідство приватного ремонтно-будівельного підприємства "Рембуд" із багатоквартирним будинком міста Суми у 2022 році обернулося для його мешканців неприємним сюрпризом. Тарифи на послуги підприємства раптово зросли майже вдвічі і сягнули майже 500 гривень, тоді як сусідні будинки продовжували платити за старими ставками.

Про це повідомила Ольга Кривошапко, одна із мешканок будинку.

За її словами, мешканці будинку №62 б'ються над проблемою підвищення тарифів уже два роки, але поки що не знаходять пояснення тому, чому це торкнулося лише їх.

Мешканці Сум зіткнулися із завищеними тарифами на ремонт / фото: скріншот Youtube
Мешканці Сум зіткнулися із завищеними тарифами на ремонт / фото: скріншот Youtube

Що особливо дратує мешканців, то це те, що вони стверджують, нібито їм пред'явили підписаний протокол із загальних зборів, на підставі яких і були змінені тарифи. Однак, за словами Ольги Кривошапко, жодних загальних зборів не проводилося, а підписи, ймовірно, виявилися підробленими:

Популярні новини зараз
Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць "Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам
Показати ще

"Якщо ми всі жителі особисто не розписувалися, то вони підроблені".

Жителям показали документ, де стоять їхні підписи, і спочатку вони погодилися, що підписи справді їх, але потім навідріз сказали – що вперше бачать цей документ.

"Ми підписували на ліфт, щоб зробили ліфт. А вони, мабуть, підробили, не знаю я. Підпис не мій, я не підписувала", – каже мешканка.

Валентина, ще одна мешканка будинку, підтвердила, що вона та кілька інших мешканців відмовилися оплачувати підвищені рахунки, тож у них накопичилася заборгованість. Однак уповноважений керуючий домом ігнорує їх звернення і навіть не є на зборах.

Власник "Рембуду", Олександр Костюк, пояснив, що тарифи встановлюють самі мешканці на загальних зборах, а підприємство лише дотримується їх рішень.

Однак, за його словами, збори відбулися і рішення було ухвалено, після чого протоколи було передано до міської ради. Як це сталося Жителі будинку стверджують, що підписи в протоколі могли бути підробленими, і обіцяють звернутися до правоохоронних органів, якщо їх підозри підтвердяться.

Адвокат Юрій Кондратенко підтвердив, що таку дію можна розглядати як кримінальне правопорушення та потребує відповідного реагування.

Нагадаємо, в міру стане ще дорожче: ритуальні послуги відчутно зростуть у ціні