Для всіх наших дорогих і шанованих читачів, які під час походу в магазин або на ринок уважно стежать за змінами цінників на популярні продукти харчування, є ціла низка дуже важливих новин. Справа в тому, що великі українські мережі супермаркетів оновили ціни на банани, апельсини та мандарини.

Поки в перші дні травня на українських ринках та в супермаркетах починає з'являтися парникова полуниця за "шалені" гроші, всім звичні "вітамінни" теж встигли трохи подорожчати.

Про це стало відомо завдяки новій інформації від фахівців економічного порталу Minfin.

Ціни на фрукти. Фото: скрін youtube
Ціни на фрукти. Фото: скрін youtube

У травні ціни на цитрусові змінилися, причому деякі з них стали дешевшими, що не може не тішити українців. Однак тут слід врахувати, що перед святами вони можуть продаватися зі знижкою та швидко розходитися.

Популярні новини зараз
В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць "Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж
Показати ще

Вартість апельсин

Зокрема, ялинки порівнювати з минулим місяцем апельсини в середньому подешевшали майже на 5 гривень, до 70,75 грн/кг. А ось Єгипет, навпаки, подорожчав із 46,70 грн/кг до 51,90 грн/кг. Преміум зросли в ціні з 66,82 грн/кг до 79,80 грн/кг.

Ціни на апельсини, скріншот: Minfin
Ціни на апельсини, скріншот: Minfin

Вартість мандарин

Підвищилася вартість та мандаринів з 69,81 грн/кг до 79,36 грн/кг. Єгипет подорожчав із 69,50 грн/кг до 72,70 грн/кг. А клементин знизилися в ціні - коштуватимуть 102,50 грн/кг замість 139,00 грн/кг.

Ціни на мандарини, скріншот: Minfin
Ціни на мандарини, скріншот: Minfin

Вартість бананів

Найменше подорожчали банани – лише на кілька копійок, до 69,77 грн/кг.

Ціни на банани, скріншот: Minfin
Ціни на банани, скріншот: Minfin

Нагадаємо, ціни на полуницю зростають: любителям потрібно готуватися до дорогого смаку літа.

Раніше повідомлялося, що черешні цього року можемо і не поласувати: експерти прогнозують нечувані ціни.

Також, які два продукти потрібно їсти кожен день, щоб забути про хвороби: вони краще, ніж будь-що.