Сало, ковбаски та бекон обійдуться українцям значно дорожче. Про новий виток подорожчання в українських супермаркетах свідчать дані моніторингу, опубліковані на порталі "Мінфін".

М'ясні продукти стають менш доступними для простих українців. На початку травня найбільше зросли ціни на ковбаски та бекон. Що стосується салом - є як подорожчання, і здешевлення продукції.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Ціни на сало

Середня вартість домашнього сала зросла із 237,70 до 239 гривень за один кілограм. У супермаркетах продукт можна знайти як за 199 гривень, так і 279 гривень за кіло. Водночас солоне сало знизилося в ціні – з 242,84 до 233,80 гривні за кілограм.

Ціни на сало. Фото: скрін Мінфін
Ціни на сало. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень "Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами
Показати ще

Ціни на ковбаски

Популярні ковбаски "Алан мисливські" напівкопчені обійдуться в середньому 551,73 гривні за кілограм. Середній цінник у травні зріс майже на 28 гривень.

Ціни на ковбаски. Фото: скрін Мінфін
Ціни на ковбаски. Фото: скрін Мінфін

Ціни на бекон

Бекон "Укрпромпостач" зріс у ціні в середньому з 404,90 до 408 гривень за кілограм. Діапазон цін у торгових мережах починається з 379 гривень та сягає 437,29 гривні за один кілограм.

Ціни на бекон. Фото: скрін Мінфін
Ціни на бекон. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, ціни перекинулися "з ніг на голову": скільки заплатимо за вершкове масло, макарони та сардельки.

Також наш портал інформував, і рибку з'їсти, і заощадити: супермаркети знизили ціни на скумбрію, оселедці та сардини.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, що гречку, соняшникову олію та борошно купуватиме за новими цінами: скільки доведеться викласти.