Поки Путін розповідає про наступ на Суми і Харків українські сили, ймовірно, почали активні дії на території Російської Федерації. Це може бути підготовкою до нового масштабного заходу на територію РФ та утворення сірої зони.

В той час самі військові армії РФ починають скаржитись на умови війни і ситуацію на фронті. Командир російської інженерно-саперної роти повідомив, що українські розвідувально-диверсійні групи активізували свою діяльність вздовж кордону з Сумською областю, наносячи збитки особовому складу та техніці Збройних Сил РФ. За його словами, українські ДРГ мінують територію, створюючи загрозу для російських військ.

«Тут поруч Сумська область. Тут ми проводимо інженерну розвідку місцевості, тому що з боку противника сюди постійно заходять ДРГ, ставлять міни і розтяжки. Противник тут посилив свою присутність», — розповів окупант.

Росіянин висловив скаргу на постійну необхідність працювати в «складних умовах, щоб захистити місцевих жителів». Його заява свідчить про зростаючу напруженість у зоні конфлікту та вплив дій українських силовиків на російську військову діяльність.

А в той час Подоляк заявляє, що перемога України, безперечно, визначатиметься програшем Росії. Якщо не перенести війну на територію РФ, вона може тривати ще дуже довго. Росія — країна, яка зацікавлена не у власному розвитку, а лише у знищенні, пожиранні своїх сусідів

«Війна неминуче має бути перенесена на територію Росії. Для Росії війна – єдине середовище виживання. Вони повинні постійно знаходитися всередині війни різного формату. Етапи гарячої війни мають поєднуватися з етапами холодної, гібридної війни, інформаційної. А іноді вони мають рухатись паралельно, як сьогодні.», — Михайло Подоляк.