Знищення Кримського мосту, взяття під вогневий контроль сухопутний перешийок та систематичні удари по військовій інфраструктурі окупантів допоможуть заблокувати Крим. А що буде далі? Детальніше розповів офіцер армії оборони Ізраїлю у відставці, військовий експерт, історик Григорій Тамар в своєму інтерв’ю.

Експерт розповів, що дивиться на ситуацію з оптимізмом, оскільки є передана техніка, якою дійсно можна блокувати Крим і знищити міст, просто потрібно цим всім правильно скористатись.

«Якщо подивитися на кількість техніки, що була передана вам для літнього наступу, і порівняти це з кількістю техніки, яка була знищена, можна зробити певні висновки.  Якщо цю техніку розмістити в малі мобільні підрозділи, які можуть діяти реактивно у разі прориву фронту, це може бути дуже ефективним рішенням. Такий підхід дозволяє ефективно протистояти ворогу при незначній кількості ресурсів», — заявляє Григорій Тамар.

Також він зазначив, що план удару потрібно добре продумати, бо тільки так можна досягти успіху. Такий масовий, добре спланований удар може призвести до капітуляції кримської групи ворога, а це вже стане вагомою перемогою. При цьому важливо не тільки зберегти життя наших військових і зайняти якомога більше територій, а й уникнути створення враження перемоги у росіян.

Експерт наголосив, що ні в якому разі не можна давати Путіну відчуття перемоги. Він повинен розуміти, що не виде переможцем з цієї ситуації.

«Путін має знати, що він не може вийти з цієї ситуації з перемогою», — підсумував Григорій Тамар.