Пенсіонери, які переїхали в інше місце в Україні до 24 лютого 2024 року через війну або через якісь інші обставини, мали пройти спеціальну перевірку - фізичну ідентифікацію.

Якщо хтось з пенсіонерів не зробив це вчасно, то їх пенсійні виплати тимчасово не перераховували на банківські картки, але гроші продовжували нараховувати. Як тільки пенсіонер пройде ідентифікацію, він отримає всі гроші, що нарахувалися.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Якщо ви пенсіонер, який вже успішно пройшов процедуру фізичної ідентифікації, але ще не отримав свої пенсійні виплати на картку, важливо не панікувати.

Зазвичай після ідентифікації може пройти деякий час, перш ніж виплати будуть зараховані на ваш рахунок. Це пов'язано з обробкою даних та їх підтвердженням у системах Пенсійного фонду.

Популярні новини зараз
ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю
Показати ще

Фізична ідентифікація є ключовою частиною процесу виплати пенсій, оскільки вона дозволяє забезпечити, що державні кошти надходять саме до тих осіб, яким вони призначені. Ця процедура сприяє запобіганню шахрайству та зловживань у системі соціальних виплат.

пенсіонери в Україні, фото Pxhere
пенсіонери в Україні, фото Pxhere

У 2024 року вже перевірили понад 200 тисяч українських пенсіонерів, і це може трохи затримати виплати через обробку всієї необхідної документації.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, пенсіонерам нараховують солідну надбавку: плюс 50% від прожиткового мінімуму

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що пенсія для українців з II групою інвалідності: чи зміниться щось у травні

Вам буде цікаво дізнатися, не тільки пенсії та "мінімалка": як зміняться соціальні виплати українців в 2024 році