StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Секрет всередині чашки: чому італійці не п'ють капучино після 11 ранку

5 травня 2024, 15:53
941
Вважається, що італійці уважно ставляться до традицій споживання продуктів та напоїв. Главред з'ясував, чому в Італії не п'ють капучино після 11 години ранку.
Секрет всередині чашки: чому італійці не п'ють капучино після 11 ранку
Чому італійці не п'ють капучино після 11 ранку - секрет всередині чашки / Колаж Главред, фото: УНІАН, ua.depositphotos.com

Кавова культура глибоко вплетена в італійську культуру, і коли ви відвідуєте кав'ярню, ви відчуваєте почуття гордості та захищеності. Існує багато неписаних правил в еспресо-барах та навколо них, але сьогодні ми зосередимося лише на одному з них.

Коли італійці здебільшого п'ють капучино

У Італії є традиція, за якою капучино (cappuccino) вважається напоєм, який п'ють зранку або вранці разом з сніданком. Після обіду в Італії зазвичай вживають еспресо або інші види кави без молока. Це пов'язано з італійською культурою їжі та традиціями. Крім того, деякі італійці вважають, що молоко в капучино може спричиняти важкість у шлунку після їжі, тому вони віддають перевагу каві без молока після обіду.

Італійська блогерка Надія, яка робить відео для соцмереж і відеоплатформ під ніком @thepastaqueen зазначає, що капучино це виключно напій для сніданку.

"Це кава зі спіненим молоком.Це добре, щоб розбудити свої почуття до 10 години, якщо ви дійсно хочете рухатися вперед об 11-1! Але не після 12 години", - вказує вона.

Дивіться відео про те, коли італійці здебільшого п'ють капучино:

Чому в Італії не можна пити капучино після 11 години

Блогер Джеймс Гофман у своєму відео на YouTube зазначає, що італійці здебільшого не переносять лактозу.

"Лактозна мальабсорбція - це не те, чим можна знехтувати. Нездатність перетравлювати лактозу легко вимірюється і, безсумнівно, відчувається багатьма і багатьма людьми. Якщо ви не перетравлюєте лактозу, вона потрапляє в нижній відділ кишківника, де слугує паливом для бактерій, які її ферментують, виробляючи газ і кілька інших потенційних симптомів, таких як біль, здуття живота, діарея або навіть нудота", - вказує блогер.

Він додає, що різні люди страждають від цього в різній мірі. Більшість людей, безумовно, до моменту досягнення дорослого віку погано засвоюють лактозу або мають непереносимість лактози.

Крім того, велику роль у питанні вживання капучино в Італії відіграє клімат. Джеймс Гофман наголошує, що у прохолодному кліматі зазвичай споживають більше необробленого молока, ніж у теплому. Зі зрозумілих причин молоко не зберігається дуже довго в теплому середовищі.

"У межах Італії існує велика різниця щодо непереносимості лактози: на півночі, де зазвичай прохолодніше, толерантність до лактози вища, ніж на півдні. Проте Італія - це також країна, яка подарувала нам напій, який ми тепер знаємо як капучино, а також країна, яка славиться своєю одержимістю до травлення... Випивши невелику кількість молока, скажімо, 150 мл, ви не відчуєте жодних проблем", - вказує автор відео.

Дивіться відео про те, чому в Італії не можна пити капучино після 11 години:

Він також вказує на те, що в Італії капучино часто наливають у відносно невелику чашку, яка містить лише близько 100 мілілітрів молока.

"Вживання однієї маленької чашки капучино на день не викличе у вас проблем, якщо тільки ви не маєте особливої чутливості до лактози або молочних продуктів", - говорить Джеймс Гофман.

Він вказує на те, що в італійській культурі не можна пити капучино після 11 ранку, тому що італійці хочуть, щоб за сніданком вони отримали найкраще з обох світів - смачну, солодку, заспокійливу каву в ранковий час, але без буквального болю від надлишку лактози в організмі.

"Це також означає, що якщо у вас немає проблем з молоком, то в Італії ви п'єте те, що хочете і коли хочете. А якщо все ж таки страждаєте, то не хвилюйтеся, якщо перший раз за день вип'єте молоко о другій годині дня, за умови, що це ваш перший напій і він не надто великий", - резюмує він.

Хто такий Джеймс Гофман

Джеймс Олександр Гофман - англійський бариста, ютубер, підприємець, кавовий консультант і письменник. Вперше Хоффманн став відомим після перемоги на Чемпіонаті світу серед бариста у 2007 році і з тих пір вважається піонером британського кавового руху третьої хвилі. Хоффманн опублікував три книги, в тому числі "Світовий атлас кави" (The World Atlas of Coffee), здобув значну кількість прихильників на YouTube, заснував кілька бізнесів, в тому числі спеціалізовану кавоварню Square Mile Coffee Roasters, а також консультував кілька кавових підприємств, повідомляє Вікіпедія.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти