Досвідчені городники дуже часто підживлюють рослини на своїй ділянці дріжджами, проте, далеко не всім культурам можна це робити. Варто знати, які рослини зовсім не люблять добрива з дріжджів, адже можуть навіть від них загинути.

Про це повідомляє "УНІАН".

Які рослини не слід підживлювати дріжджами

Щоб зрозуміти, чому дріжджі є небезпечними для городу, варто зрозуміти, як вони впливають на грунт і на рослини. Тож, коли ви підживлюєте цим свої культури на городі, в грунті розкладається органіка, а корисні компоненти, які містяться у дріжджах, поглинають весь кальцій і калій.

Суміш з дріжджів для рослин. Фото: скриншот з YouTube
Суміш з дріжджів для рослин. Фото: скриншот з YouTube

Через це рослини нічого не отримують, тому починають в’янути і сохнути, тобто, гинути. Тож, таке підживлення не можна використовувати для таких культур, як:

Популярні новини зараз
Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами
Показати ще
  • Редька

  • Редиска

  • Часник

  • Морква

  • Картопля

  • Цибуля

Садівник на городі. Фото: Pexels
Садівник на городі. Фото: Pexels

Проте, якщо у вас є бажання додавати до рослин добриво з дріжджами, то одночасно потрібно додавати гній з компостом. Більш того, варто знати, як правильно розводити дріжджі, щоб поливати культури, щоб не зіпсувати. В іншому випадку рослини захворіють і можна з них отримати дрібні та геть не смачні плоди.

Нагадаємо, як правильно посіяти розсаду баклажанів для посадки у відкритий грунт.

Як повідомляли раніше, яких помилок в жодному разі не можна припускатися при вирощуванні капусти на городі.

Як писав "Знай" раніше, чим варто підживлювати малину навесні 2024 року, щоб мати великий урожай влітку.