Генерал-лейтенант Збройних сил України, командувач Сухопутних військ Олександр Павлюк, оприлюднив втрати Росії в Україні за останній тиждень. Зокрема, зазначено, що «відмінусовано», зокрема, ще понад 8 тисяч російських окупантів.

«За тиждень з 28 квітня по 5 травня 2024 року втрати противника склали близько 8110 осіб особового складу», — повідомив Павлюк у своєму Telegram-каналі.

За його даними, ворога за тиждень втратив 1106 одиниць озброєння та військової техніки.

«Суттєвих втрат зазнали озброєння / військова техніка російських військ: 96 танків, 188 бойових броньованих машин, 264 артилерійських системи, 7 РСЗВ, 14 установок ППО, 353 одиниці автотехніки, 31 одиниця спецтехніки», — зауважив командувач.

Окрім того, він зазначив, що нашими захисниками було знищено ворожий літак, 23 ракети та 129 безпілотних літальних апаратів.

Хоч окупантів в рази більше, ніж наших військових, і сунуть вони з усіх сторін, Сили оборони їх гостинно зустрічають автоматами, танками, артою та авіацією.

Хтось отримує на горіхи і втікає, а хто не встиг – назавжди залишається в Україні. Точніше – в українській землі. 

«Цифра дуже велика і це пояснюється тим, що ворог не цінує людський ресурс, він просто кидає людей на м’ясо і можна це побачити на тій же Авдіївці, коли попри перешкоди, вони не планують, вони просто лізуть вперед, і гонять в шию, але їхня задача взяти щось – особливо на якісь дати, свята чи події, тобто байдуже на все. Умри, але візьми, тому така ситуація», – зауважив співзасновник проєкту DEEPSTATE, військовий аналітик Роман Погорілий.

Аналітики кажуть: цифра – вражає. І це найбільші втрати росії з часів Другої світової війни. Ба більше, кількість вбитих окупантів перевищила загальну кількість солдатів у 19 арміях НАТО.

«Взаємні утрати були під час ірано-іракської війни 1980-1988 років. Майже 8 років вона кипіла з обох боків, вони сукупно утратили до 1 000 000 особового складу. Це щось безпрецедентне й унікальне. Але з огляду на те, що у путіна дуже високі персональні ставки і він не може програти цю війну. Він дав чітко зрозуміти, що він готовий йти до кінця. У них такий світогляд. Я ще зачепив тему з їхньої мобілізації від 1,5 млн до 3 млн», – розповів військовий експерт.

На початку 2024 року росіяни почали більше втрачати своїх на полі бою. Тенденція залишається незмінною. Усе через те, що росія веде активні наступальні дії. Не цінуючи своїх людей.

«Багато країн такого глобальної демократії сповідують перш за все людську цінність, але накшталт терористичного путінського режиму, і цієї всієї візії зла, куди входять друзі росії, для них людина це звичайний ресурс і розраховувати на те, що російська влада і значна частина російського суспільства якось занепокоєна тими втратами не доводиться», – переконує ветеран служби зовнішньої розвідки, генерал-лейтенант Василь Богдан.

Аналітики кажуть, колосальні втрати на полі бою ніяк не хвилюють російське населення. Бо вони продовжують вірити кремлівським наративам, підтримувати війну та путіна.

«Недостатньо для того, щоб достукатися до росіян, до тих людей, які там живуть, щоб вони там почали задумуватися, що вони помирають і їх просто знищують і треба виступати якось проти війни, але вони продовжують підтримувати, погоджувати.», – наголошує Роман Погорілий.

Нині сили оборони активно працюють, щоб вигнати якомога більше окупантів з української землі. Разом із ними ліквідовують і техніку ерефії вздовж усієї лінії фронту.