Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Українським пенсіонерам дадуть надбавки за набутий страховий стаж. У деяких громадян пенсії збільшаться вже цього літа. Доплати за страховий стаж отримають пенсіонери, котрі продовжують працювати після виходу на пенсію. Виплати збільшаться в осіб, які накопичили щонайменше 24 місяці страхового стажу, або тих, кому востаннє перераховували пенсії понад два роки тому. Офіційно перерахунок виплат працюючим пенсіонерам розпочався з 1 квітня. Проте, остаточне завершення процедури відбудеться після отримання даних про сплату єдиного внеску за перший квартал 2024 року.

Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей

Тарифи на комунальні послуги. Фото: скрін youtube
Тарифи на комунальні послуги. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Не лише електроенергія вдарить по гаманцю: яка комунальна послуга подорожчає з 1 червня ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс
Показати ще

Жителів багатоквартирних додому порадували новим тарифним сюрпризом. З травня збільшиться платіж за обслуговування внутрішньобудинкових мереж будинку. Подорожчання буде локальним і торкнеться мешканців міста Бурштин на Івано-Франківщині. Як зазначається протягом трьох останніх років, тариф на послуги для мешканців не переглядався, тому підприємство вирішило підтягнути ціни до більш економічно обґрунтованих. Споживачі украй негативно відреагували на підвищення тарифів.

Кіт випадково спалив будинок і його відправили працювати, щоб відшкодувати збитки

Котики, фото із соцмереж
Котики, фото із соцмереж

У найнетиповіших ситуаціях тварини можуть стати головними героями, а їхні вчинки — предметом шаленої популярності. У Китаї кіт став зіркою соціальних медіа після того, як випадково підпалив будинок і став "працювати" заради відшкодування збитків. Кота на ім’я Цзінгудяо можна назвати справжнім професіональним “блогером". Випадково увімкнувши індукційну плиту на кухні своєї господарки, він спричинив пожежу, що призвела до збитків у розмірі 14 000 доларів США. Пожежники знайшли золотистого британського короткошерстого кота, який ховався в шафі нагорі, весь у попелі, але пухнастик дивом не постраждав.

"Може померти в будь-який момент": Віктору Павліку зроблять життєво необхідну операцію

Катя Репяхова зі своїм чоловіком Віктором Павліком
Катя Репяхова зі своїм чоловіком Віктором Павліком

Молода дружина відомого українського артиста Віктора Павліка Катя Репяхова поділилася важливими новинами. Жінка розповіла, що її чоловіку зроблять операцію, адже він в будь-який момент може навіть померти через проблеми із серцем. Відомо, що минулого року медики з’ясували, що один з клапанів у серці Віктора Павліка неправильно працює, тому замість нього потрібно поставити штучний. Артист довго не наважувався на хірургічне втручання, якби його не вмовляла Катя Репяхова.

Від 3 до 6 гривень за кіловат і це без доставки: українців налякали тарифом на світло

Тарифи на електроенергію, енергетика / фото: Pixabay
Тарифи на електроенергію, енергетика / фото: Pixabay

Рішення про збереження збиткового пільгового тарифу на електроенергію для населення до 31 травня викликало жвавий інтерес громадськості. Щоб оцінити значимість цього рішення, член Асоціації "Енергоефективні міста України" Святослав Павлюк вирішив розібратися, що включає зазначена цифра. Загалом тариф на електроенергію для населення включає кілька складових: сама енергія як товар, послуги постачальника, послуги передачі енергії та податки. Якщо взяти середнє значення всіх цих складових, то ми отримаємо, що лише доставка кіловат-години електроенергії від електростанції до квартири коштує близько 2,83 грн з урахуванням ПДВ. І це без урахування вартості самої електроенергії як товару.