Жителям багатоквартирних будинків почали відключати ліфти, аби покращити платіжну дисципліну та зменшити існуючу заборгованість.

Цю практику почали застосовувати у місті Краматорськ. Про це повідомляється на офіційній facebook-сторінці міської ради.

Ліфт, скріншот: YouTube
Ліфт, скріншот: YouTube

За борги українцям почали відключати не лише воду та електроенергію, а й ліфти. Якщо в будинку проживають особи з високою заборгованістю, надання послуг припиняється та страждають усі мешканці. Відновлення роботи можливе лише після покращення рівня оплати.

Таку тактику планують використовувати на постійній основі, що дозволить покращити платіжну дисципліну.

Популярні новини зараз
Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами
Показати ще

"Управителі повідомляють, що аналіз сплати за поточну послугу з управління багатоквартирним будинком та рішення по роботі ліфтів у конкретних під'їздах проводитиметься двічі на місяць. Тож перелік може зменшитись, або поповнитись новими адресами", - попередили мешканців.

Оплата комуналки, скріншот: YouTube
Оплата комуналки, скріншот: YouTube

Керівна компанія вже заявила, що відключення дали свої плоди – рівень оплат дещо покращився.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, до відключення краще не доводити: скільки водоканальників візьмуть за відновлення послуг.

Також наш портал інформував, проігноруєте – заплатіть утричі більше: на кого можуть очікувати неприємності через лічильники води.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, за прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників.