Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які й дня не можуть спокійно прожити без чогось цікавого з дивовижного світу автотехніки, є пізнавальна історія. У соціальних мережах опублікували несподівану інформацію про рідкісний експортний український автомобіль.

Справа в тому, що понад 30 років тому на території України робили експортні "Таврії", які згодом вирушали за кордон.

Про це авто пишуть такі ж автолюбителі, як і ми, на порталі Hyser.

Poch Tavria XL, фото: Facebook
Poch Tavria XL, фото: Facebook

Насамперед слід сказати, що була така унікальна експортна модель Таврії, як Poch Tavria XL. Її спеціально виробляли для того, щоб відправляти на територію Франції, і не тільки.

Популярні новини зараз
Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40% На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю
Показати ще

Poch Tavria XL, фото: Facebook
Poch Tavria XL, фото: Facebook

Як відомо, дана модель вироблялася 1988 року. Вона була дуже доступною та досить якісною, саме тому її почали відправляти на експорт до країн Заходу та східної Європи. Одним із експортних автомобілів і стала модель Poch.

Poch Tavria XL, фото: Facebook
Poch Tavria XL, фото: Facebook

Не важко здогадатися, що Таврія вважалася застарілим варіантом для європейців. Це не дивно, оскільки її почали робити у 1970 році, а на конвеєр вона діставалася близько 10 років. Саме через це компанія Poch вирішила модифікувати Таврію, щоб її постачали за кордон.

Дана Таврія продавалася у Франції кілька років - з 1991 по 1993 роки. Poch Tavria XL була дещо модифікована, тому вона відрізняється від своїх "сестер".

Нагадаємо, Ощадбанк дав важливу інструкцію користувачам.

Раніше повідомлялося, що Mercedes презентував електричний "Гелік": тільки не показуйте його депутатам.

Також, грошей немає, але їздити хочеться: автоблогер знайшов люксову "Славуту" в максимальній комплектації.