У телефонній компанії Київстар, хтось заблокував мобільний номер чоловіка. Потім, за допомогою цього номера, шахрай взяв кредит на сайті, де дають гроші в борг.

Для підтвердження особи він використав електронний підпис, який зробили з одноразового СМС-коду, відправленого на телефон чоловіка. Після того, як шахрай взяв кредит, він швидко змінив свою SIM-картку на нову.

Для цього він відвідав два магазини у різних містах, і все це в один день. Завдяки цьому він зміг уникнути виявлення.

Чоловік, який дістає гроші з гаманця
Чоловік, який дістає гроші з гаманця

Чоловік дізнався про шахрайство тільки тоді, коли його номер заблокували, і він пішов у сервісний центр оператора, щоб замінити SIM-картку. Він не знав нічого про кредит, адже не підписував жодних паперів і не робив ніяких дій для його отримання.

Популярні новини зараз
Оновлення даних через додаток "Резерв+": повна інструкція ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати
Показати ще

Усвідомивши, що ситуація серйозна, чоловік звернувся до суду, щоб скасувати кредитний договір. Він пояснив, що договір був підписаний без його відома і за допомогою обману.

"Київстар", скріншот: YouTube
"Київстар", скріншот: YouTube

Однак суд не підтримав чоловіка. Судді вирішили, що оскільки чоловік насправді не підписував кредитний договір, вважається, що договір не було укладено.

Тому суд вирішив, що немає підстав вважати договір недійсним, адже юридично він навіть не існує. Запитання про скасування такого зобов'язання не розглядалося, бо зобов'язання, яке можна було б скасувати, відсутнє.

суддівський молоток, скріншот
суддівський молоток, скріншот

Це рішення не дало чоловіку прямого захисту в суді, хоча він і залишається жертвою шахрайства. Він може подумати про інші кроки, наприклад, подати апеляцію або звернутися до поліції, щоб вони розслідували цей злочин.

Нагадаємо, "Київстар" попередив про важливі зміни – буде відключено всіх

Вам буде цікаво дізнатися українців підтримають в скрутні часи: в Lifecell дають до 800 гривень на мобільний